Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαύρη μαυρίλα στη διαιτησία

Μαύρη μαυρίλα στη διαιτησία
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ερώτημα πότε έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα στη διαιτησία, πλέον δεν είναι ρητορικό! Η απάντηση είναι ποτέ! Στην ελληνική διαιτησία υπάρχει «μαύρη μαυρίλα» και εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Ειδικά η απόδοση (πάντα αγωνιστική η κριτική) του Σκουλά στο προχθεσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (κανονικός αγώνας 2-1, 4-2 στην παράταση) μπορεί να παρομοιαστεί με υπογραφή... διαταγής, από έναν ανίκανο, άπειρο διαιτητή που έγινε διεθνής, χωρίς να το αξίζει και χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα. Τα προηγούμενα χρόνια χρειαζόταν προϋπηρεσία δυο ετών στη Superleague, ο Σκουλάς πήρε στο σήμα της FIFA με έναν χρόνο παρουσίας στη Λίγκα.

Ο Σκουλάς είναι ο διαιτητής, ο οποίος στο φύλλο αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-3, δεν έγραψε τίποτα για το «ντου» του Λουτσέσκου, του Σαραϊδάρη, του Κωνσταντινίδη και κάποιων εύσωμων συνοδών που κάθονταν στον πάγκο κατά του βοηθού του. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν τον τιμώρησαν, αλλά τον έβαλαν να σφυρίξει ένα καθοριστικό παιχνίδι, όπως τον προημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανιώνιος.

Αποτέλεσμα; Τα τρία από τα τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μετρήσουν, επίσης έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες για ολόκληρο το β' μέρος. Επίσης, το ευτύχημα είναι πως δεν έδειξε κίτρινη κάρτα σε όλο τον Πανιώνιο! Τόσο χαμένα τα είχε ο άνθρωπος!

Για να είμαστε επίκαιροι, ο Σκουλάς έκανε μια... καρναβαλική διαιτησία στην Τούμπα! Τα λάθη του δεν έχουν προηγούμενο. Ρέφερι σαν αυτόν «υπογράφουν» την κατρακύλα της διαιτησίας και πρέπει να διαγραφεί. Μαζί με την Κουρομπύλια που επίσης ήταν απαράδεκτη, καθώς αυτή υπέδειξε το πέναλτι στα τελευταία λεπτά, όπως κατάγγειλε και ο Πανιώνιος με την ανακοίνωσή του.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την εποπτεία των FIFA, UEFA. Αρα, είναι ξεκάθαρο και για το ποιοι φταίνε για τα αίσχη της διαιτησίας και για να γίνουμε πιο σαφείς, δεν χωρά αμφιβολία ότι φταίνε ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και ο υπερσύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετρ Φούσεκ. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι, όμως βλέπουμε μια χάλια κατάσταση που βυθίζει το ποδόσφαιρο όλο και περισσότερο και παράλληλα οι προαναφερόμενοι δεν αντιδρούν. Γιατί δεν κάνουν κάποια δήλωση;

Διαβάστε επίσης

Στα... σίγουρα ο Μαρτίνς

Στα... σίγουρα ο Μαρτίνς

Στα οκτώ ματς που απομένουν ο Πορτογάλος τεχνικός θα πορευτεί με τις βασικές επιλογές της σεζόν.

Κλειστά «χαρτιά»...

Κλειστά «χαρτιά»...

Όλα είναι ανοικτά αναφορικά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο δευτεριάτικο ματς με τον Απόλλωνα.