Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα προβλήματα για την αναδιάρθρωση

Τα προβλήματα για την αναδιάρθρωση
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό... Σε πονεμένη ιστορία εξελίσσεται η αναδιάρθρωση, η οποία θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο φιάσκο επί υπουργίας του Βασιλειάδη. Οι φήμες, ότι δηλαδή δεν θα γίνει, δεν είναι απλά έντονες αλλά ...εκκωφαντικές. Όμως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει πως δεν καταλαβαίνει και δεν μπαίνει καν στον κόπο να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ή αν προτιμάτε να αποκαλύψει τι προθέσεις του.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Βασιλειάδης έχει καταθέσει αθλητικό νομοσχέδιο που ήδη συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την Τετάρτη θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, στο οποίο δεν περιλαμβάνει διάταξη για την αναδιάρθρωση. Αρχικά, κυκλοφόρησε ότι αυτό θα συμβεί με κατάθεση τροπολογίας, κάτι που επίσης δεν φαίνεται να ισχύει!

Δηλαδή, ο Βασιλειάδης «έπαιξε» με την αναδιάρθρωση και πλέον δείχνει να αδιαφορεί, παρότι υπήρχε κρατική παρέμβαση για να περάσει! Το θέμα είναι τι θα συμβεί με τα συμβόλαια των επτά ομάδων (Παναθηναϊκός, Αρης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Ξάνθη, Ατρόμητος) με την ΕΡΤ. Κακά τα ψέματα, μπορούν να μείνουν μόνο με παρέμβαση του Βασιλειάδη, έστω και αν δεν ισχύσει η αναδιάρθρωση. Όμως, για να βρουν τηλεοπτική στέγη για δυο χρόνια, η ΕΡΤ δαπάνησε 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που δεν ήταν μόνο σκάνδαλο αλλά και κόντρα στους εμπορικούς κανόνες της αγοράς. Η εκτίμηση ήταν ότι στην ελεύθερη αγορά οι ομάδες δεν θα έπαιρναν συνολικό ποσό πάνω από 10-12 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Για να μην γίνει η αναδιάρθρωση υπάρχουν και πολιτικές πιέσεις. Όμως, το ποδόσφαιρο (ΕΠΟ και οι δυο Λίγκες) έχουν αποφασίσει να γίνει και... προσάρμοσαν τα πρωταθλήματά τους ανάλογα με τις... απαιτήσεις. Ετσι, δεν θα ισχύει τίποτα, αναφορικά με τις θέσεις υποβιβασμού ή ανόδου. Δεν θα δημιουργηθεί ανωμαλία που άλλα θα γράφουν οι προκηρύξεις και άλλα θα γίνουν;

Δεν είναι μόνο οι πολιτικές πιέσεις, δηλαδή οι παρεμβάσεις των βουλευτών για να μην περάσει η αναδιάρθρωση. Θέμα υπάρχει και μεταξύ των ομάδων, καθώς οι μισές θέλουν και οι άλλες μισές δεν θέλουν πρωτάθλημα με 14 ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Ένα χρόνο πριν...

Ένα χρόνο πριν...

Κανείς δεν έχει ξεχάσει στον Ολυμπιακό το ματς του Απριλίου του 2018 στην Ριζούπολη.

Το μεγαλύτερο κίνητρο!

Το μεγαλύτερο κίνητρο!

Ο Ολυμπιακός είναι εκτός στόχων, αλλά οι παίκτες του πρέπει να δώσουν -όπως πάντα- τον καλύτερό τους εαυτό για την ερυθρόλευκη που φορούν.

Μόνο νίκη...

Μόνο νίκη...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 19:00 στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 23η αγωνιστική. Live στο gavros.gr/ΕΡΤ1.