Ντουντούκα
Προσκύνησε και η Γαλλίδα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Λάμπουν» μέσω... απουσίας τους

«Λάμπουν» μέσω... απουσίας τους
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 - 08:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτός από τον Περέιρα (αλλά και τους Μαρίν, Λίντμπεργκ) που έχουν ευθύνη για τα χάλια της διαιτησίας, το ίδιο ισχύει και για τους Χέρμπερτ Χούμπελ και Πέτρ Φούσεκ, για να μην πούμε ότι οι δυο τελευταίοι έχουν τη μεγαλύτερη. Ο Χούμπελ είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και ο Φούσεκ υπερσύβουλος, όμως τα παραπάνω βρίσκονται μόνο στους τίτλους τους, που δεν δικαιολόγησαν!

Την τρέχουσα σεζόν δεν έκαναν ούτε μια καθοριστική παρέμβαση σε θέματα σχετικά με τη διαιτησία και με το ελληνικό ποδόσφαιρο! Τελευταία, ο Χούμπελ χτύπησε κάποια... καμπανάκια, ζητώντας από την ΕΠΟ να προσέξει το θέμα της διαιτησίας, όπως επίσης και τα θέματα της βίας και των «στημένων αγώνων», ενόψει της έκθεσης που θα υποβάλει τον Απρίλιο στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Χούμπελ είναι η ...αιτία που ήρθαν δυο ακόμη ξένοι αρχιδιαιτητές (Μαρίν, Λίντμπεργκ), χωρίς να αλλάξει κάτι στη διαιτησία. Συνεχίστηκε το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Μήπως η Επιτροπή Παρακολούθησης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων; Μήπως δεν δικαιολόγησε τον τίτλο της;

Μήπως πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν, επειδή δίνει την εντύπωση ότι δεν δικαιολογεί τον ρόλο της; Είναι δυνατόν ο ρόλος της να περιορίζεται στη μια φορά το μήνα που έρχεται για τα συμβούλια της ΕΠΟ ή για να δουν τα ντέρμπι; Άλλη εντύπωση είχαν δώσει για τον ρόλο της, τον οποίο ειδικά τη δεύτερη σεζόν δεν φαίνεται να δικαιολογούν!

Ο δε Φούσεκ βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι και δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση ουσίας. Παρότι τοποθετήθηκε «ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη οργανωτική και εκτελεστική εξουσία μέσα στην ομοσπονδία, προσφέροντας αρωγή με κατευθυντήριες οδηγίες, υποστηρίζοντας την καθημερινή λήψη αποφάσεων και οργανώνοντας τις καθημερινές λειτουργίες με σκοπό να υπάρξει ξεκάθαρη βελτίωση για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, μέσα σε ορισμένο χρόνο».

Διαβάστε επίσης

Ένας αθόρυβος... κλέφτης!

Ένας αθόρυβος... κλέφτης!

Στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, ο Μπουχαλάκης ήταν ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» σε κλεψίματα με 5!