Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από το... ψυγείο, στο Καραϊσκάκη

Από το... ψυγείο, στο Καραϊσκάκη
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 - 14:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά από 14 μήνες ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα διαιτητεύσει παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο 40χρονος ρέφερι ορίστηκε να σφυρίξει Ολυμπιακός-Αρης που γίνεται την Κυριακή (10/03) και πρόκειται για ορισμό-καρμπόν, καθώς είχε διαιτητεύσει και το ματς του πρώτου γύρου στο «Κλ. Βικελίδης», όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0. Επίσης, για την τρέχουσα σεζόν την 13η αγωνιστική σφύριξε Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2. Η τελευταία φορά που ο Σιδηρόπουλος διαιτήτευσε παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0, στις 24/01/18 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αυτή την εποχή ο Σιδηρόπουλος προέρχεται από τιμωρία, μετά από ένα επικό λάθος. Στο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου, έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ, με το οποίο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη. Επίσης, στο ίδιο παιχνίδι δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου σε χέρι του Χουλτ. Από τότε έχει να σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος στην Ελλάδα ενώ την περασμένη Κυριακή ήταν στη Σαουδική Αραβία, όπου σφύριξε ματς πρωταθλήματος.

Αξιο αναφοράς ότι ο Σιδηρόπουλος είχε και κακή παρουσία στο Europa League: Στο ματς που έγινε στις 14/02 έδωσε λάθος πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων (Ρεν-Μπέτις 3-3) σε βουτιά του Σαρ στην περιοχή της Μπέτις αφού ο Γκουαρδάδο βρήκε μόνο τη μπάλα,. Στο αδιάφορο ματς Νάπολι-Ζυρίχη 2-0, επίσης για τους «32» του Europa League που έγινε στις 21/02, δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο αντικανονικό μαρκάρισμα του Βίντερ στον Γκουλάμ.

Βοηθοί του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) θα είναι οι Κωσταράς (Αιτ/νιας), Γκάγκας (Λάρισας), τέταρτος ο Τάσης (Ηπείρου) και παρατηρητής τους ο Καρατζάς (Εύβοιας). Εκπληξη προκαλεί ο ορισμός του Γκάγκα αφού δεν είναι στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, ενώ στα δυο προηγούμενα ματς βοηθοί του ήταν οι Κωσταράς, Δημητριάδης.

Διαβάστε επίσης

Το... τερμάτισε ο Περέιρα!

Το... τερμάτισε ο Περέιρα!

Με τον ορισμό του Αζέρου Αγκαγιέν στο ματς ΠΑΟΚ-Ατρόμητος δείχνει πόσο σέβεται τους Έλληνες διαιτητές και πόσο χάλια είναι η διαιτησία.

Κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας ο Σα

Κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας ο Σα

Στην προεπιλογή της εθνικής του ομάδας βρίσκεται ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ενόψει των ματς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.