Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα μέσω του Θρύλου!

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα μέσω του Θρύλου!
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 - 19:52
Αρθρογράφος: Δημήτρης Κρούσκος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού βρίσκεται στις κλήσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο λόγος για τον Ζοσέ Σα, ο οποίος βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την εθνική Πορτογαλίας στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο πορτιέρο του Θρύλου επιβραβεύεται με αυτό τον τρόπο για τις εξαιρετικές του παρουσίες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας καταφέρει να εντυπωσιάσει τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Europa League.

Η κλήση του Σα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αποτελεί τον «αιμοδότη» των εθνικών ομάδων, τη γέφυρα για την πραγματοποίηση του... εθνικού ονείρου για κάθε ποδοσφαιριστή.

Άλλωστε, μόνο λίγοι δεν είναι οι παίκτες που κατάφεραν μόνο τη φετινή σεζόν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα μέσω του Θρύλου.

Ο Μαντί Καμαρά αγωνίστηκε τη φετινή αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά με τη φανέλα της εθνικής Γουινέας, κερδίζοντας μάλιστα τις εντυπώσεις, με τους συμπατριώτες του να τον λατρεύουν… σαν Θεό. Ντεμπούτο με την εθνική Σενεγάλης πραγματοποίησε και ο Παπέ Αμπού Σισέ, λαμβάνοντας και εκείνος αποθεωτικά σχόλια.

Επίσης, στην εθνική Ελλάδος κέρδισε μία θέση μέσω του Ολυμπιακού ο Λεονάρντο Κούτρης, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, καθώς και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στις μικρές ομάδες της «γαλανόλευκης». Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος εντυπωσίασε με τη φανέλα του Πανιωνίου τη φετινή σεζόν και συνεχίζει να ξεχωρίζει αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό.

Εκτός αυτών, ακόμη ο Αχμέντ Χασάν βρήκε ξανά τον εαυτό του στον Θρύλο και κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου, ενώ ο Ντανιέλ Ποντένσε βρέθηκε μέσα από τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην προεπιλογή της εθνικής Πορτογαλίας, όπως τώρα ο Σα.

Φυσικά, στον Ολυμπιακό υπάρχουν και παίκτες που αγωνίζονται εδώ και χρόνια στις εθνικές τους ομάδας, και μάλιστα όντες πρωταγωνιστές, όπως οι Κώστας Φορτούνης, Βασίλης Τοροσίδης, Μπίμπαρς Νάτχο, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γιασίν Μεριά, Γιάγκος Βούκοβιτς...

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να τροφοδοτεί τις εθνικές ομάδες, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ποδοσφαιριστή που θα φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα να κυνηγήσει το όνειρο, να βρεθεί στις κλήσεις, αλλά και να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος.

Διαβάστε επίσης

«Μπήκε» ο Ομάρ!

«Μπήκε» ο Ομάρ!

Προπονήθηκε κανονικά μαζί με τους συμπαίκτες του και όλα δείχνουν ότι θα τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για το ματς με τον Άρη.

Για γέλια και για κλάματα…

Για γέλια και για κλάματα…

Όρισαν την Δέτση στο Αγρίνιο, στο γήπεδο όπου είχε ακυρώσει πεντακάθαρο γκολ υπέρ του Παναιτωλικού κόντρα στην ΑΕΚ.