Ντουντούκα
Κλείνει και έρχεται ο Κουντέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ο Ολυμπιακός πρέπει συνεχώς να μεγαλώνει!»

«Ο Ολυμπιακός πρέπει συνεχώς να μεγαλώνει!»
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 - 14:21

Την Κυριακή είναι τα γενέθλια του Ολυμπιακού και παράλληλα το ματς με τον Άρη. Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στα κανάλια Novasports τόσο για αυτό το ματς όσο και για όλα. Τα γενέθλια του Θρύλου, τα νέα παιδιά, αλλά και την επόμενη σεζόν.

Πώς είναι η κατάσταση του Καμαρά και των άλλων παικτών που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς…

«Αυτή τη στιγμή μόνο ο Λάζαρος και ο Τοροσίδης δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Οι υπόλοιποι είναι καλά. Περιμένουμε την τελευταία προπόνηση για να δούμε την αγωνιστική ετοιμότητα του Καμαρά, του Ομάρ, του Βούκοβιτς και του Ντίας για να αποφασίσουμε».

Για την περίπτωση του Ομάρ...

«Ήταν δύσκολο να προβλέψουμε ότι τα δυο καθαρά μπακ μας θα ήταν ταυτόχρονα τραυματίες. Ευτυχώς είχαμε κι άλλους παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν και να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες. Είμαστε ανακουφισμένοι γι’ αυτό».

Με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να δώσετε κίνητρο στους παίκτες σας τις τελευταίες αγωνιστικές ώστε να πετύχει η ομάδα το απόλυτο...

«Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό κάνουμε. Έτσι η δουλειά μας είναι να κερδίσουμε τον Άρη , διεκδικούμε 21 βαθμούς μέχρι τέλους. Είναι η δουλειά μας και αυτή είναι και η υποχρέωση μας».

Για την αναμέτρηση με τον Άρη...

«Πρόκειται για μία δύσκολη ομάδα και ένα παιχνίδι αυξημένου ενδιαφέροντος. Ο Άρης βελτιώθηκε με την έλευση του νέου προπονητή, παίζει καλή άμυνα, έχει ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο, παλεύει για μεγάλα πράγματα κι έχει αποδείξει ότι είναι ισάξια με τις μεγάλες ομάδες».

Πώς κρίνεται το γεγονός ότι ο Άρης προσανατολίζεται να παίξει ανοιχτά...

«Είναι θέμα του προπονητή του ποια στρατηγική θα επιλέξει να ακολουθήσει. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει πολλά πράγματα όπως δεν άλλαξε και στα προηγούμενα παιχνίδια του. Όπως και να έχει κάθε προπονητής προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αυτό θα κάνουμε κι εμείς ανάλογα με την εικόνα».

Μια ευχή για τα γενέθλια του Ολυμπιακού...

«Να γεμίζει το γήπεδο, να βλέπουμε όλοι ευτυχισμένο τον κόσμο και να κερδίζει πάντα!»

Σε έξι χρόνια ο Ολυμπιακός συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής...

«Πολλά πράγματα μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός. Υποχρέωση του είναι να προσφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να εξελίσσεται και συνεχώς να μεγαλώνει».

Τι θα θέλατε να αλλάξετε από τη φετινή σεζόν, αν μπορούσατε…

«Θα θέλαμε περισσότερη ανταγωνιστικότητα σε στιγμές κλειδιά του πρωταθλήματος. Είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι, η αξία των ποδοσφαιριστών μας είναι σημαντικότερη, σαν προπονητές έχουμε χτίσει κάποια πράγματα».

Αν τα τελευταία παιχνίδια θα επηρεάσουν τις αποφάσεις σας για το ρόστερ της επόμενης σεζόν...

«Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ξέρουμε τι ζητάμε και τι ψάχνουμε, έχουμε μια ταυτότητα, παρακολουθούμε ποιες είναι οι ανάγκες της ομάδας. Σημαντικοί παίκτες της ομάδας συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν».

Θα πάρουν ευκαιρίες κι άλλοι ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού…

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες όπως ο Μαρίνος. Ο Ξενιτίδης προπονείται εδώ και μια εβδομάδα με την ανδρική ομάδα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της ομάδας. Τους παρακολουθούμε στενά, κι αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις θα πάρουν και χρόνο συμμετοχής. Όλα στον καιρό τους».

Την άποψη ότι στην Ελλάδα κάποιοι αγαπούν περισσότερο τη νίκη παρά την ομάδα τους...

«Συμβαίνει και στην Πορτογαλία αυτό, οπότε είμαι συνηθισμένος».

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας στην εξέλιξη ενός νέου ποδοσφαιριστή, αλλά και πόσο βοηθά η ομοσπονδία στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών…

«Η εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη ενός στην Ολλανδία. Η Ελλάδα είναι πίσω σε αυτό, χρειάζεται να κάνει πολλά βήματα για να φτάσει στο επίπεδο της Ολλανδίας. Χρειάζεται να βοηθήσει και η ομοσπονδία στην εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών δημιουργώντας για παράδειγμα πρωτάθλημα Κ17-18 ώστε να μην υπάρχει κενό».

Διαβάστε επίσης