Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... εξυγίανση «τρώει» τα παιδιά της

Η... εξυγίανση «τρώει» τα παιδιά της
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο φουλ το παρασκήνιο στη διαιτησία και σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαιτητική πιάτσα, βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων ενόψει της επόμενης σεζόν. Ναι, σωστά διαβάσατε! Για τους αρμόδιους δεν είναι νωρίς, απλά θέλουν να προκαταλάβουν εξελίξεις!

Άλλη παράμετρος αποτελεί ότι το πιο πιθανό είναι η FIFA θα τους κόψει την... όρεξη, όμως εδώ σχεδιάζουν για να δείξουν ότι τους ενδιαφέρει το ...καλό της διαιτησίας, την οποία φυσικά έχουν καταστρέψει. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο οι... φωστήρες της διαιτησίας θέλουν μικρό αριθμό διαιτητών στους πίνακες και ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουν ατιμωρησία (και τυπικά).

Ειδικά για αυτόν της Λίγκας επιθυμούν να τον αφήσουν με 15 διαιτητές από 23 που είναι τώρα, ενώ δραστική θα είναι και η μείωση στην Football League, όπου θέλουν 25 από 42 που είναι τώρα. Δεδομένου ότι υπάρχουν και οι ενώσεις, είναι φούμαρα αυτά που λένε ότι δεν τις ακούνε, παραμένει άγνωστο αν θα περάσει τόσο δραστική μείωση στον αριθμό των διαιτητών.

Μείωση που θα συμπαρασύρει και τους βοηθούς (στη Λίγκα θα είναι 30 και στη δεύτερη κατηγορία 50) αλλά και τους παρατηρητές, ο αριθμός των οποίων θα περικοπεί, θα είναι ίσος με τους διαιτητές. Πάντως, κάθε χρόνο «ψαλιδίζεται» ο αριθμός των διαιτητών στους εθνικούς πίνακες.

Διαβάστε επίσης

Λιγοστές αλλαγές

Λιγοστές αλλαγές

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάει με την γνωστή «συνταγή» και στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη.

Μάθημα με βίντεο

Μάθημα με βίντεο

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε στους παίκτες του στιγμιότυπα από τα ματς του Άρη με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης».