Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακραίοι αμυντικοί, εξαιρετικοί δημιουργοί!

Ακραίοι αμυντικοί, εξαιρετικοί δημιουργοί!
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 - 12:41
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε ένα ακόμα ματς που ο Ολυμπιακός έβαλε πολλά γκολ. Αλλά αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας. Αυτό που μετράει είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πάλι ασίστ από τους ακραίους μπακ του. Κι αυτή τη φορά δεν ήταν είτε ο ένας, είτε ο άλλος. Αμφότεροι έδωσαν ασίστ.

Τόσο ο Ομάρ στη φάση του πρώτου γκολ όσο και ο Κούτρης στη φάση του τέταρτου γκολ κόντρα στον Άρη. Δύο ακόμα ασίστ από τα πλάγια μπακ του. Είναι γεγονός ότι τη φετινή σεζόν τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού προσφέρουν πολλά στο κομμάτι των ασίστ. Κι αυτό έχει να κάνε με τη συνολική τους προσφορά.

Από τις 31 ασίστ που έχουν δώσει οι παίκτες του Ολυμπιακού στη φετινή Super League, οι 11 είναι από τα ακραία μπακ του Θρύλου. Τόσο από τη δεξιά πλευρά όσο και από την αριστερή. Ξεχωρίζει ο Ομάρ με τις 5 ασίστ που έχει. Έδωσε και μια χθες, στην επιστροφή του. Από την άλλη, ο Κούτρης που έφτιαξε το τέταρτο γκολ είναι ο δεύτερος μπακ σε ασίστ με 3. Ακολουθεί ο Βασίλης Τοροσίδης με 2 ασίστ, ενώ έχει μια και ο Κώστας Τσιμίκας.

Περισσότερο από το 1/3 των φετινών ασίστ από πλευράς Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έχουν έρθει από τα πλάγια μπακ. Οι 11 από τις 31 συνολικά. Είναι χαρακτηριστικό πώς στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι», οι ακραίοι αμυντικοί έχουν ενεργό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα, στο κομμάτι της δημιουργίας.

Διαβάστε επίσης

Νίκη και με τον Παναθηναϊκό!

Νίκη και με τον Παναθηναϊκό!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο στην αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής (17/3) στο ΟΑΚΑ.

Δημιουργός ξανά ο Βρουσάι (vid)

Δημιουργός ξανά ο Βρουσάι (vid)

Στην εντός έδρας νίκη 3-2 της Βίλεμ με την Ντε Γκράαφσαπ, έδωσε την κάθετη πάσα για τον Λιούς που πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.