Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί οι ξένοι ρέφερι έβγαλαν στη σέντρα τους Έλληνες και το... σύστημα!

Γιατί οι ξένοι ρέφερι έβγαλαν στη σέντρα τους Έλληνες και το... σύστημα!
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 - 08:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δείγμα θετικό από τους ξένους διαιτητές που ήρθαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και όπως έχουμε γράψει, αυτό θα συνεχιστεί και με την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Μπορεί να έκαναν λάθη, όμως δεν προκάλεσαν εντάσεις και όλα τα παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι τώρα, κύλησαν ήσυχα.

Φανταστείτε πόσο καλύτερα θα ήταν, αν η ΚΕΔ έφερνε ρέφερι εγνωσμένης αξίας, όχι από το... πανέρι, δηλαδή άγνωστους σκανδιναβούς. Άλλωστε, ο Ισπανός Μανθάνο (στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1) και ειδικά οι Γερμανοί (Στίλερ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 και Βελτς στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0) είναι αυτοί που ξεχώρισαν.

Η ουσία είναι πως ο ερχομός των ξένων διαιτητών δικαίωσε τη FIFA που τους επέβαλε και τις ομάδες (με πρώτο τον Ολυμπιακό) που τους ζητούσαν. Παράλληλα αποτέλεσαν την... καταστροφή για αρκετούς Ελληνες διαιτητές. Χωρίς υπερβολή, τους έβγαλαν στη... σέντρα, καθώς οι ξένοι δεν σφύριξαν με αγωνιστική φιλοσοφία 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού όπως οι ρέφερι της Superleague, παρά έδειξαν ότι δεν είχαν διάθεση να αδικήσουν ή να ευνοήσουν κάποια ομάδα. Ετσι «κέρδισαν» τους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τις ομαδικές διαμαρτυρίες των προηγούμενων ετών. Η επιτυχία των ξένων και η αποτυχία των Ελλήνων αποδεικνύεται από το ότι παραπάνω από τις μισές ομάδες άρχισαν να ζητούν ξένους ρέφερι, ειδικά μετά από διαιτητικά λάθη Ελλήνων. Αν ο Περέιρα έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα, οι ρέφερι που θα έρχονταν στη Λίγκα θα ήταν διπλάσιοι, μπορεί και τριπλάσιοι από τους 14 που σφύριξαν μέχρι τώρα.

Όμως, το παράδοξο είναι ότι μέχρι και η ΚΕΔ παραδέχθηκε ότι οι ξένοι διαιτητές βοήθησαν. Δηλαδή, πανηγύρισε επειδή πήγαν καλά οι ξένοι. Και ακόμη πιο παράδοξο, επειδή αυτό ειπώθηκε σε διαιτητικό σεμινάριο, είναι ότι οι Ελληνες δεν αντέδρασαν!

Διαβάστε επίσης

Οριστικά στην 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

Οριστικά στην 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα από τις ελληνικές που πάλεψε για να βοηθήσει την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, η οποία μετά τον αποκλεισμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ παραμένει στην 14η θέση.

Βιντεοθεραπεία στο Ρέντη

Βιντεοθεραπεία στο Ρέντη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε για λίγα λεπτά βίντεο από παιχνίδια του Παναθηναϊκού στους παίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης (14/03).