Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στα σκουπίδια οι κανονισμοί

Στα σκουπίδια οι κανονισμοί
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 - 19:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων», αναφέρει το άρθρο 14, παράγραφος 4 γ του Πειθαρχικού Κώδικα, όπερ σημαίνει ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί οριστικά. Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση βιαιοπραγίας κατά προσώπων και είναι οι εξής: «Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».

Αυτό σημαίνει ότι η... εξυγίανση που ήθελε σκληρές ποινές, τις οποίες διατυμπάνιζαν και οι Κοντονής, Βασιλειάδης, κατά των ομάδων που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια έμεινε μετεξεταστέα στο Ολυμπιακό Στάδιο! Για την ακρίβεια κάνουν μια τρύπα στο νερό, καθώς συνεχίζεται ένας αγώνας, όπου κανείς δεν εγγυήθηκε για την ασφάλεια των παικτών και των ανθρώπων που κάθονται στους πάγκους.

Πλέον, μετά τη συνέχιση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός, επειδή το περιστατικό συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του (2-4 αγωνιστικές) και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα για την «είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου» και με βάση το οποίο θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα ο τέταρτος διαιτητής Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας), όπως επίσης και ο παρατηρητής του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Συμπλοκές και επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Συμπλοκές και επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Οι «ομορφιές» δεν έχουν τέλος από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι «μπούκαραν» ξανά ανενόχλητοι στο ταρτάν του αγωνιστικού χώρου.