Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια είναι η λύση με Γκαγκάτση: Να φύγει από τη Λίγκα

Μια είναι η λύση με Γκαγκάτση: Να φύγει από τη Λίγκα
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 - 13:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 του νόμου 2725/1999 δεν μπορεί (μεταξύ άλλων) να είναι μέλος, επαγγελματικού συνδέσμου ή ειδικός συνεργάτης αυτών, όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος. Είναι ο νόμος που πρέπει να ισχύσει με την περίπτωση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα από τον Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με φυλάκιση πέντε ετών, με αναστολή μέχρι τη έφεση, και με διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας».

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω επιστολής που υπογράφει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Τάκης Αγραφιώτης ζητεί την έκδοση διαπιστωτική πράξης για την έκπτωσή του, είτε την παραίτησή του, όμως ο Γκαγκάτσης δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Το θέμα του θα συζητηθεί στο ΔΣ της Super League που θα γίνει την Πέμπτη, όμως, επειδή πρόκειται για νόμο, δεν είναι θέμα συζήτησης αλλά επικύρωσης της έκπτωσής του!

Αν και το τελευταίο δεν έπρεπε να το ζητήσει ο Ολυμπιακός παρά διαπιστωτική πράξη, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να εκδώσει ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός. Θυμίζουμε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 υπό αυτή την πίεση είχε υποχρεώσει σε παραίτηση τον πρόεδρο Γ. Γκιρτζίκη και άλλα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, επειδή παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», δηλαδή για την ίδια υπόθεση που καταδικάστηκε ο Γκαγκάτσης. Θυμίζουμε ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2017 η ΕΠΟ προχώρησε έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης από την ΕΕ. της ΕΠΟ του μέλους της Δ. Κουπτσίδη, ο οποίος, σημειώνουμε ότι, δικαιώθηκε από το δικαστήριο και πρέπει να επιστρέψει στην ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League για το ΔΣ της Πέμπτης (21/03): «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21/03/2019 στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του από 1380/13.03.2019 αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

2/ Θέμα αναδιάρθρωσης πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2019 - 2020.

3/ Θέματα συμβάσεων κεντρικών χορηγιών με τις εταιρείες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλάς ΑΕ.

4/ Διαδικασία υποβολής παρατηρήσεων του συνεταιρισμού επί των κανονισμών της ΕΠΟ.

5/ Διάφορα».

Διαβάστε επίσης