Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμία τύχη η ένσταση του Παναθηναϊκού

Καμία τύχη η ένσταση του Παναθηναϊκού
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 20:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, αν και αυτοί ποτέ δεν κάνουν ενστάσεις, ζητώντας να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό από το 70ό λεπτό. Η ένσταση βασίζεται στο ότι ο Γερμανός διαιτητής Φριτζ έπρεπε να αποφασίσει μετά από μια ώρα την οριστική αναβολή του αγώνα. Ομως ο Πειθαρχικός Κώδικας γράφει και κάτι άλλο που καθιστά «κωμωδία» την ένσταση του ΠΑΟ, άρα δεν έχει καμία τύχη.

Ποια είναι αυτή η διάταξη;

«Κάθε απόφαση σε σχέση με την μη έναρξη ή την διακοπή ή την συνέχιση του αγώνα, την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και την επανείσοδο σε αυτόν, λαμβάνεται αποκλειστικά από τον διαιτητή του αγώνα και αιτιολογείται συνοπτικά στο Φ.Α.», αναφέρει το άρθρο 15, παράγραφος 5 δ. Σημειώστε ότι ο Φριτζ αιτιολογεί απόλυτα στο φύλλο αγώνα, καθώς αναφέρει ότι ένιωσε να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.

Τούτο ενισχύεται από τον διεθνή Κανόνα 5 του Παιχνιδιού και αναφέρει: «Κάθε αγώνας ελέγχεται από έναν διαιτητή ο οποίος διαθέτει την πλήρη εξουσία να εφαρμόζει τους Κανόνες του Παιχνιδιού σε συσχετισμό με τον αγώνα που έχει οριστεί». Προσέξτε αυτό που αναφέρει για «πλήρη εξουσία», σημειώνουμε ότι ο Κανόνας 5 είναι διεθνής, άρα υπερισχύει όλων των κανονισμών...

Διαβάστε επίσης