Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Αν είχαμε πυροβολισμούς έπρεπε να περιμένει μια ώρα;»

«Αν είχαμε πυροβολισμούς έπρεπε να περιμένει μια ώρα;»
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 13:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν πήγε κόντρα στον κανονισμό. Ο Φριτζ είχε δικαίωμα να διακόψει οριστικά αμέσως τον αγώνα», ξεκαθάρισε ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων», Ιωάννης Χατζησαββάογλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ένστασης του Παναθηναϊκού στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Super League για αντικανονική διακοπή του αγώνα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πρόσθετη παρέμβαση.

Παράλληλα «ξετίναξε» και τα επιχειρήματα των «πρασίνων» ότι τάχα ο ρέφερι έπρεπε να περιμένει μια ώρα πριν αποφασίσει την οριστική διακοπή. «Ο κανονισμός καθιστά απόλυτο κυρίαρχο τον διαιτητή και η κρίση του δεν ελέγχεται. Ο νομοθέτης δεν τον υποχρεώνει να περιμένει μια ώρα αλλά το αφήνει στην κρίση του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού.

«Οι κανονισμοί είναι διεθνείς»

Στη διάρκεια της διαδικασίας ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι ο Φριτζ αποφάσισε με βάση τους κανονισμούς της Γερμανίας, όμως τον... τάπωσε ο αθλητικός δικαστής επισημαίνοντας ότι «οι κανόνες τους παιχνιδιού είναι ίδιοι σε όλο τον κόσμο», δικαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, και τον Ολυμπιακό, που στην ένστασή του υποστηρίζει ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί αμέσως.

«Δεν ελέγχεται ο διαιτητής»

Ακόμη μια σημαντική τοποθέτηση του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Super League είναι και η εξής: «Δεν επιτρέπεται να ελεγχθεί η κρίση του διαιτητή, σχετικά με το αν ήταν ασφαλής η συνέχιση του αγώνα».

Σε αυτό το σημείο ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου πρόσθεσε: «Ο νομοθέτης δεν θέτει ένα διάστημα που οφείλει να αναμένει ο διαιτητής προτού πάρει την απόφαση. Αφού ο κανονισμός του επιτρέπει να περιμένει λίγο ακόμα, το κάνει. Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Αν ο νομοθέτης ήθελε να περιμένει μια ώρα θα το έγραψε».

Διαβάστε επίσης

«Έξω υπήρχε πόλεμος!»

«Έξω υπήρχε πόλεμος!»

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση (σήμερα ή αύριο η απόφαση) και όλα δείχνουν όχι μόνο ότι απορρίπτεται η ένταση του ΠΑΟ για αντικανονική διακοπή αλλά δεν γλιτώνει τις σκληρές ποινές.

Καταπέλτης ο δικαστής!

Καταπέλτης ο δικαστής!

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ξεκαθάρισε πώς υπάρχει ανέλεγκτο στην κρίση του διαιτητή και δεν δέχθηκε να εξεταστούν οι μάρτυρες του ΠΑΟ.

Αναχώρησε η Εθνική (pics)

Αναχώρησε η Εθνική (pics)

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας «πέταξε» για Ελβετία κι από εκεί θα μεταβούν οδικώς στο Λιχτενστάιν.