Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έξω υπήρχε πόλεμος!»

«Έξω υπήρχε πόλεμος!»
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 14:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τον Παναθηναϊκό που εξαιτίας του... ρεσιτάλ βίας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, απειλείται με αφαίρεση έξι βαθμών (-3 για τη διακοπή και -3 για τα επεισόδια), με τιμωρία της έδρας μέχρι 10 αγωνιστικές και με υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Η υπόθεση, μαζί και η πρόσθετη παρέμβαση των «ερυθρόλευκων» κατά της ένστασής του, εκδικάστηκε και η απόφαση θα βγει σήμερα ή αύριο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague, Χριστόφορος Μάρκου.

Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Όπως φάνηκε η ένσταση του ΠΑΟ δεν έχει καμία τύχη, αφού ο αθλητικός δικαστής είπε ότι δεν ελέγχεται η κρίση του διαιτητή, άρα ο αγώνας θα κατακυρωθεί με 3-0 στον Ολυμπιακό, και πλέον αναμένεται και η... καταιγίδα ποινών στην «πράσινη» ΠΑΕ δεδομένου ότι τα επεισόδια έκαναν και το γύρο του κόσμου, δυσφημίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κλίμα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ περιέγραψε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου: «Όλοι είδαμε τι έγινε. Μετά την οριστική διακοπή του αγώνα οι αστυνομικοί πήγαν για καφέ ή έξω από το γήπεδο υπήρχε πόλεμος; Η απάντηση είναι αυτονόητη, όπως και ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα από το γήπεδο. Ακούσαμε ότι οι οπαδοί ήταν διακόσιοι. Και ένας, και πέντε, και δέκα να ήταν κρανοφόροι δεν θα μπορούσε ο διαιτητής να κρίνει ότι δεν ήταν ασφαλής;».

«Μπορούσαν να επιστρέψουν»

Ενδιαφέρον έχει και η παρέμβαση του αθλητικού δικαστή της Λίγκας, Χριστόφορου Μάρκου στα παραπάνω, καθώς τόνισε ότι «οι θύρες ήταν ανοιχτές, μπορούσαν να επιστρέψουν κι άλλοι μέσα». Ένα σχόλιο σχετικά με τον έλεγχο που έκανε ο Φριτζ και ότι τάχα είχε αδειάσει το γήπεδο, όπως υποστήριξε η πλευρά του ΠΑΟ.

«Μόνο ο διαιτητής κρίνει αν ήταν ασφαλείς οι συνθήκες για τη συνέχιση ή μη του αγώνα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Άρα, δεν θα το κρίνων εγώ αυτών», επανέλαβε ο Χριστόφορος Μάρκου.

Από την πλευρά του ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος τόνισε: «Ο διαιτητής όταν φτάσει στο σημείο να αποφασίσει την οριστική διακοπή, προφανώς εκτιμά και όλα όσα έχουν προηγηθεί. Αν κρίνει ότι χρειάζεται να περιμένει, μπορούσε να το κάνει. Η διάταξη δίνει στον διαιτητή την απόλυτη ευθύνη να κρίνει εάν μπορεί να συνεχιστεί το ματς. Άρα, δεν μπορεί κανείς άλλος να κρίνει τι είδε εκείνη την ώρα. Διακόπτει τον αγώνα οποτεδήποτε κρίνει αυτός και μόνο αυτός».

Διαβάστε επίσης

Καταπέλτης ο δικαστής!

Καταπέλτης ο δικαστής!

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ξεκαθάρισε πώς υπάρχει ανέλεγκτο στην κρίση του διαιτητή και δεν δέχθηκε να εξεταστούν οι μάρτυρες του ΠΑΟ.