Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Υπάρχει μεγάλο παιχνίδι στο παρασκήνιο!»

«Υπάρχει μεγάλο παιχνίδι στο παρασκήνιο!»
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 - 10:14

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ντανιέλ Ποντένσε άφησε την Σπόρτινγκ και εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Με τον Πορτογάλο να είναι χαρούμενος που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο 23χρονος εξτρέμ σε αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του, μίλησε για όλα. Την επιλογή του Θρύλου, το παρασκήνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, την σχέση του με τον κόσμο και το μέλλον του.

Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

Ήταν ένα κλαμπ που επένδυσε πολύ σε εμένα και το ενδιαφέρον του δεν ήταν καινούργιο. Στη διάρκεια της περασμένης σεζόν είχαν παίξει οι δύο ομάδες για το Champions League και είχε από τότε εκφράσει τη σοβαρή επιθυμία του να με αποκτήσει. Είναι μια ομάδα που παίζει στο Champions League και έχοντας έναν Πορτογάλο προπονητή, όλα ήταν ακόμα πιο απλά.

Το οικονομικό;

Είμαι ευχαριστημένος αλλά και στην Σπόρτινγκ δεν είχα πρόβλημα με τα χρήματα. Δεν ήταν αυτός ο καθοριστικός παράγοντας της επιλογής μου.

Τώρα νιώθεις πιο σημαντικός παίκτης για την ομάδα;

Χωρίς καμιά αμφιβολία. Υπάρχει μεγάλη διαφορά για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε μόνιμη βάση, από το να είναι εναλλακτικός.

Τι σου δίνει το ελληνικό πρωτάθλημα;

Έχει υψηλό επίπεδο ντέρμπι. Στην Πορτογαλία έχουμε τέσσερα μεγάλα παιχνίδια τη σεζόν. Εδώ υπάρχουν πέντε-έξι ομάδα με πολύ υψηλό επίπεδο και τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πολύ σκληρά. Για να μην πω για τον ηλεκτρισμό, την ατμόσφαιρα των γηπέδων.

Είσαι σε μεγάλη ομάδα, αλλά φέτος δεν μπορείς να πει ότι όλα πήγαν καλά. Γιατί;

Ναι, έπρεπε να πάμε καλύτερα αλλά δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ομάδα από το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, αλλά οι παίκτες του κορμού του είναι τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια μαζί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πράγματα εκτός ποδοσφαίρου που επηρεάζουν τη βαθμολογία.

Μιλάς πιο συγκεκριμένα;

Υπάρχει μεγάλο παιχνίδι στο παρασκήνιο! Δεν ξέρω αν πρόκειται για διαφθορά ή στοίχημα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στα παιχνίδια και οι διαιτητές στα ντέρμπι είναι ξένοι και όχι Έλληνες. Είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι κάτι τρέχει. Όταν παίξαμε με τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, δεν επέτρεψαν στον πρόεδρό μας να μπει στο γήπεδο. Και υπήρχε κομφούζιο για 10-15 λεπτά πριν ξεκινήσει το ματς.

Πώς είναι η σχέση σου με τον κόσμο;

Οι οπαδοί είναι φανατικοί. Στην Αθήνα σχεδόν όλοι Ολυμπιακοί είναι και όποτε με βλέπουν στο δρόμο, με πλησιάζουν για να μου μιλήσουν. Για παράδειγμα, μια φορά πήγα για φαγητό σε ένα εστιατόριο με την οικογένειά μου και μου ζήτησαν να πληρώσω το μισό λογαριασμό για είμαι παίκτης του Ολυμπιακού.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου;

Σας το είπα και το ξαναλέω... Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

«Συγχαρητήρια Γιασίν!»

«Συγχαρητήρια Γιασίν!»

Το μήνυμα του Ολυμπιακού για τον διεθνή Τυνήσιο αμυντικό που σκόραρε την Παρασκευή με την εθνική του.

Σε ανοικτή... γραμμή για Χασάν

Σε ανοικτή... γραμμή για Χασάν

Η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» αναφέρει πώς ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Αιγύπτιο επιθετικό στο δυναμικό του και είναι σε επαφές με την Μπράγκα.