Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο Κόπα Άφρικα και οι 4 διεθνείς του Θρύλου!

Στο Κόπα Άφρικα και οι 4 διεθνείς του Θρύλου!
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 - 23:12

Οι 24 ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα έγιναν γνωστές και τυπικά την Κυριακή (24/03), μεταξύ των οποίων η Τυνησία του Μεριά, η Σενεγάλη του Σισέ, η Αίγυπτος του Χασάν και η Γουινέα του Καμαρά.

Οι 4 Αφρικανοί διεθνείς του Ολυμπιακού θα βρίσκονται όλοι, λοιπόν, στο Κόπα Άφρικα, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο και θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου με τον τελικό να διεξάγεται στις 19 Ιουλίου 2019.

Όπως είναι φυσικό, από την μία υπάρχει ικανοποίηση στις τάξεις των Πειραιωτών, όπου οι παίκτες της ομάδας, σημειώνουν επιτυχίες και με τις Εθνικές τους, ωστόσο, αυτό που επικρατεί περισσότερο στους «ερυθρόλευκους» είναι ο προβληματισμός.

Και αυτό διότι η συμμετοχή των 4 αυτών παικτών στο Κόπα Άφρικα, σημαίνει αυτομάτως ότι δεν θα είναι διαθέσιμοι στον Ολυμπιακό για τα στάδια προετοιμασίας τους, αλλά και για τα πρώτα επίσημα ματς στη νέα αγωνιστική περίοδο για τα προκριματικά του Champions League. Το πρώτο ματς για τους «ερυθρόλευκους» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23-24 Ιουλίου, σε ένα διάστημα, δηλαδή, που οι Αφρικανοί παίκτες του είναι πολύ πιθανό να έχουν άδεια, μετά τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές.

Οι Μεριά και Σισέ αποτελούν τη βασική δυάδα αυτή τη στιγμή της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Καμαρά ένας από τους πολύ σημαντικούς παίκτες της ομάδας στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Χασάν ο βασικός επιθετικός των Πειραιωτών. Συνεπώς, η απουσία τους στην προετοιμασία και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν σίγουρα προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Φυσικά, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα βρίσκονται και οι 4 στο ρόστερ της ομάδας, αφού για παράδειγμα ο Χασάν είναι δανεικός από την Μπράγκα και δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει στους Πειραιώτες.

Εν πάση περιπτώσει, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήδη σκέφτονται για το πώς θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και να μπορέσουν να καλύψουν το κενό των Αφρικανών παικτών τους στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης