Ντουντούκα
Δεν σταματάμε. ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου, ΑΕΚ. Όλοι εκεί!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Σεμινάρια χωρίς ουσία...

Σεμινάρια χωρίς ουσία...
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 - 08:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ρεκόρ στον αριθμό των σεμιναρίων γίνεται την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Σήμερα (27/03) στην Κατερίνη, θα ξεκινήσει το τέταρτο, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Το πρώτο έγινε τον Αύγουστο, το δεύτερο στο τέλος Νοεμβρίου και το τρίτο στα μέσα Φεβρουαρίου. Επί Τριτσώνη, έχουμε περισσότερη εκπαίδευση αλλά χειρότερη διαιτησία σε σχέση με πέρσι...

Πρόκειται για σεμινάρια «βιτρίνας», αφενός δεν βελτίωσαν την εικόνα της διαιτησίας, αφετέρου πώς να ληφθούν σοβαρά υπόψη όταν τον προηγούμενο καλοκαίρι έβγαλαν πίνακες στο τέλος Ιουνίου, χωρίς να γίνουν οι αγωνιστικές και γραπτές εξετάσεις των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών και σε αυτό που έκαναν δεν υπάρχει προηγούμενο! Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι υπήρξαν ρέφερι οι οποίοι κόπηκαν στα αγωνιστικά τεστ και τα πέρασαν με τη δεύτερη σημαίνει ότι δεν επέλεξαν τους καλύτερους.

Η... πρωτοτυπία του σεμιναρίου που ξεκινά αύριο είναι ότι δεν θα γίνει έλεγχος φυσικής κατάστασης, αφού όποιος κοπεί, θα χάσει τη χρονιά, δεδομένου ότι τελειώνει το πρωτάθλημα. Όλα αυτά από τον Περέιρα που πέρσι μας τον παρουσίαζαν ότι θέλει οι διαιτητές να είναι γυμνασμένοι, όμως πρόκειται για το μεγαλύτερο διαιτητικό τρολ των τελευταίων ετών.

Ετσι δεν θα ελέγξουν τη φυσική κατάσταση των διαιτητών, δηλαδή δεν θα κοπεί κανείς, ενώ θα τους παρουσιάσουν το καινούριο αγωνιστικό τεστ της UEFA και με αυτό το πρόσχημα δεν κόβουν κανέναν. Επίσης, ο Κουκουλάκης θα κάνει μάθημα στους διαιτητές για το VAR, ενώ θα τους δείξουν και φάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο για να ακούν δικαιολογίες, όπως «δεν το είδα», «νομίζω ότι δεν υπάρχει παράβαση» και άλλα τέτοια...

Διαβάστε επίσης

Προτεραιότητα ο σέντερ φορ

Προτεραιότητα ο σέντερ φορ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ιεραρχήσει το μεταγραφικό τους πλάνο και πρώτο τους μέλημα είναι η απόκτηση ενός «σεσημασμένου» γκολτζή.