Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο θέαμα που προσφέρουμε»

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο θέαμα που προσφέρουμε»
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 - 14:12

Ιδανικές είναι οι συνθήκες εργασίας στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Θρύλου επανέλαβε και σήμερα, μέσω των καναλιών Novasports, πώς αισθάνεται πολύ καλά. Όσον αφορά στα όσα ακούγονται για παίκτες των «ερυθρολεύκων» και τις αποχωρήσεις του, εάν έρθουν προτάσεις, σχολίασε πώς επιθυμία, τόσο του ιδίου όσο και όλων στην ομάδα είναι να παραμείνουν όλοι στο ρόστερ.

Η πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες και ο Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως προπονητής και άνθρωπος για τον χρόνο που είχα εδώ. Καθόλου ικανοποιημένος όμως για το ότι δεν κατακτήσαμε κάποιο τίτλο αυτή τη χρονιά. Μεγάλη μου επιθυμία είναι να παραμείνω στην ομάδα, γιατί έχω εξαιρετική συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας και αισθάνομαι πολύ καλά».

Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ και τη μεγάλη διαφορά με το περασμένο καλοκαίρι που έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις σε αυτό, εξήγησε: «Η αξία των παικτών μας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι αφού έχουν κάνει καλές εμφανίσεις και έχουν βελτιωθεί. Η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι ότι πέρυσι έπρεπε να κάνουμε από την αρχή μια νέα ομάδα με δικά μας κριτήρια. Οι παίκτες που έχουμε μας απέδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν . Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθεί η αγορά το καλοκαίρι. Επιθυμία μας είναι να μείνουν όλοι εδώ».

Το προηγούμενο διάστημα οι προπονήσεις ήταν χωρίς τους διεθνείς. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να επισημαίνει: «Για έναν προπονητή είναι πάντα δύσκολο όταν λείπουν τόσοι παίκτες. Όμως παράλληλα είναι πολύ καλό να υπάρχουν τόσοι διεθνείς. Το ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν ήταν στην Εθνική και τώρα είναι, δείχνει την πρόοδο που έχουμε κάνει. Από την άλλη είναι σημαντικό ότι έχουμε ευκαιρία να δούμε και παιδιά από την ακαδημία στις προπονήσεις, αφού δε κοιτάμε μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του συλλόγου».

«Θα το χειριστούμε κατάλληλα...»

Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού έχουν υποχρεώσεις με εθνικές ομάδες το καλοκαίρι, οι δε Αφρικανοί θα χάσουν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς εξήγησε ότι: «Εύχομαι κάποιος από τους παίκτες μας να φτάσει στον τελικού του κυπέλλου εθνών Αφρικής για τι θα είναι καλό για τον σύλλογο. Είναι πολύ δυσάρεστο από την άλλη πλευρά να γίνονται συνεχόμενα παιχνίδια εθνικών ομάδων και μέσα στο καλοκαίρι, όμως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε αναγκασμένοι να τους δώσουμε διαφορετικό πρόγραμμα και να διαχειριστούμε διαφορετικά την κατάσταση. Θα έπρεπε να υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος που θα μπορούσαν οι παίκτες σαν μην έχουν άλλες υποχρεώσεις και να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός απέναντί τους».

Σε ό,τι αφορά το πλάνο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ανέλυσε: «Ακόμη δεν τελείωσαν τα θέματα και οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας. Οι περισσότερες αποφάσεις έχουν παρθεί για ημερομηνίες και αντιπάλους. Όμως αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο τον Ατρόμητο και τα υπόλοιπα σύντομα θα ανακοινωθούν. Το γεγονός ότι έχουν πουληθεί ήδη πολλά εισιτήρια είναι θετικό γιατί δείχνει πως ο κόσμος ανταποκρίνεται στο θέαμα που προσφέρουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, όπως και η συνεχής βελτίωση της ομάδας».

«Όμορφο ποδόσφαιρο...»

Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει και οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε: «Δε γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα είναι διαθέσιμοι για την Κυριακή, αφού πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση των διεθνών. Θέλω να πω όμως πως εγώ ως προπονητής υπόσχομαι να παρουσιάζουμε καλό θέαμα, ανεξάρτητα από τους παίκτες που θα αγωνίζονται. Πάντα θέλουμε παράλληλα με το να παίζουμε καλά και το πρωτάθλημα, γνωρίζουμε όμως ότι αυτό είναι δύσκολο πλέον και δεν εξαρτάται από εμάς. Όμως πάντα θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και είναι υποχρέωσή μας όποιος και αν αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι να παρουσιάσουμε καλό θέματα ούτως ώστε ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να απολαμβάνει την ομάδα που αγαπάει».

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη (3/4) η έφεση του Ολυμπιακού

Την Τετάρτη (3/4) η έφεση του Ολυμπιακού

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με θέμα την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να συνεχιστεί το ματς με τον ΠΑΟ, το οποίο διεκόπη για τα αίσχη που είχαν γίνει στο ΟΑΚΑ.