Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δοξάστε τον... μεγαλοεπενδυτή! (vid)

Δοξάστε τον... μεγαλοεπενδυτή! (vid)
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 - 18:29

Δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη οι τελευταίες εξελίξεις για το τέλος της «εποχής Μελισσανίδη» στην Aegean Marine Petroleum Network, η οποία πλέον γυρίζει οριστικά σελίδα.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τον... τίμιο «μεγαλοεπενδυτή», ο οποίος έχει δείξει πάρα πολλές φορές τον... ηθικό χαρακτήρα του...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Aegean είναι έτοιμη να υποβάλλει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές με βάση το Κεφάλαιο 11 (Chapter 11) του Αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα. Κάτι το οποίο σημαίνει με άλλα λόγια ότι η εταιρία είναι έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία. Μπορεί να μην είναι χρεοκοπία για άμεση ρευστοποίηση και εκκαθάριση, όπως προβλέπουν άλλα κεφάλαια του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, αλλά δεν παύει να είναι χρεοκοπία.

Ο… μεγαλοεπενδυτής πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί, με μία μερίδα αμερικανών επενδυτών να καταγγέλλουν την προηγούμενη διαχείριση της εταιρίας, τονίζοντας ότι η Aegean Marine στην «εποχή Μελισσανίδη» αγόραζε αποκλειστικά καύσιμα από την Aegean Oil, η HEC ναύλωνε πλοία από την Aegean Marine σε προνομιακές χαμηλές τιμές, ενώ υποστηρίζουν ότι ο Μελισσανίδης φόρτωσε την εταιρεία με 205 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του αποθηκευτικού σταθμού στο λιμάνι της Φουτζέιρα στη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και ακόμη ανακάλυψαν και διάφορα άλλα προβλήματα, όπως ότι υπήρχαν 200 εκατομμύρια δολάρια εισπρακτέα αλλά από συναλλαγές που δεν έγιναν, τα οποία και αναγκάστηκαν να διαγράψουν. Επίσης, ανακάλυψαν ότι ήταν υψηλό το ενοίκιο που πλήρωνε η Aegean στο κτίριο της «μητρικής» Aegean στον Πειραιά και είπαν ότι θα αναζητήσουν νέα έδρα, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ακριβό συμβόλαιο με συμβουλευτική εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη, τη Leskira Holdings, με την οποία αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η IRS και το FBI ερευνούν τον Μελισσανίδη, έπειτα και από τις καταγγελίες των αμερικανών επενδυτών για την Aegean.

Στις «ομορφιές» που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, με απειλές, βρισιές, φυλακίσεις και πολλά άλλα, ο… μεγαλοεπενδυτής έχει επιδείξει το… ήθος του και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Κάτι το οποίο γίνεται φανερό από τις τελευταίες εξελίξεις στην Aegean.

Δοξάστε τον… μεγαλοεπενδυτή στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης