Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κορυφαίοι του Θρύλου κάνουν τη διαφορά

Οι κορυφαίοι του Θρύλου κάνουν τη διαφορά
Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019 - 10:57
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οι αριθμοί δείχνουν πολλά. Οι αριθμοί είναι ο καλύτερος και αδιάψευστος μάρτυρας. Με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν κάνει τη διαφορά ως τώρα να είναι ο Κώστας Φορτούνης με τον Ντανιέλ Ποντένσε. Αμφότεροι έχουν προσφορά σε 15+ γκολ στη φετινή σεζόν. Κι αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει στη σεζόν 15 γκολ και 13 ασίστ, μετά και τη χθεσινή που έδωσε με τον Ατρόμητο στη φάση του 1-1. Συμμετοχή σε 28 γκολ. Σχεδόν στο 1/3 του Θρύλου για φέτος. Δικαίως ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα ξεχωρίζει και δημιουργικά και εκτελεστικά.

Στο δεύτερο γύρο, όμως, αυτός που έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ μετά πλέον 8 ασίστ και 8 γκολ, δηλαδή έχει συμμετοχή σε 16 «ερυθρόλευκα» γκολ φέτος. Οι 7 από τις 8 ασίστ του, τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Κι αυτό λέει πολλά.

Ένα δίδυμο που κάνει τη διαφορά, που συνεργάζονται ιδανικά και μαζί έχουν συμμετοχή σε 44 γκολ του Ολυμπιακού, δηλαδή σχεδόν τα μισά από όσα έχουν σημειώσει οι «ερυθρόλευκοι» φέτος. Με τον αριθμό να είναι 89 συνολικά, μαζί με το γκολ του Γκερέρο στο ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Μια αναμέτρηση που ακόμα εκκρεμεί σε ό,τι αφορά την... τύχη της.

Διαβάστε επίσης

Ασυναγώνιστος ο λαός του Ολυμπιακού!

Ασυναγώνιστος ο λαός του Ολυμπιακού!

Σχεδόν 30.000 κόσμος την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ατρόμητο, σε ένα ματς βαθμολογικό αδιάφορο. Η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ είναι στα 57.000 εισιτήρια.

Επιθετικός πλουραλισμός!

Επιθετικός πλουραλισμός!

Ο Ολυμπιακός μετά και τα γκολ των Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη έχει 16 διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα.