Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν κρίνεται απόφαση διαιτητή, θα ανοίξει κερκόπορτα»

«Δεν κρίνεται απόφαση διαιτητή, θα ανοίξει κερκόπορτα»
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 - 18:31

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη συνέχιση του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τα επιχειρήματά τους έκαναν σκόνη και θρύψαλα το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης και πλέον περιμένουν την δικαίωση από την απόφαση, η οποία αναμένεται από την Τετάρτη 10 Απριλίου

Οι Πειραιώτες τόνισαν μεταξύ άλλων ότι πρώτη φορά κρίνεται απόφαση διαιτητή, κάτι το οποίο θα ανοίξει κερκόπορτα. Ενώ, επίσης επισήμαναν χαρακτηριστικά: «Αν 10 καλάζνικοφ πυροβολούν στον αέρα, δεν θα μπορέσει ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα;».

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν με λογικά επιχειρήματα σκόνη το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο διαιτητής να μην μπορεί να πάρει απόφαση διακοπής του αγώνα, αν κρίνει ότι δεν τηρούνται τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι τη Δευτέρα (08/04) οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα, ενώ από την Τετάρτη 10 Απριλίου αναμένεται να παρθεί η απόφαση της έφεσης των Πειραιωτών.

Η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη συνέχεια του ματς με τον ΠΑΟ, ξεκίνησε με την αναγγελία του προέδρου ότι η Επιτροπή έλαβε το βίντεο. Ο ΠΑΟ κατέθεσε ένσταση, να μην προβληθεί και σε αυτό το σημείο υπέστη την πρώτη ήττα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου τόνισε ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν πρόβλημα να μην προβληθεί νέο βίντεο, αν συμφωνήσουν ότι έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας από το 70’ και μετά.

Ο ΠΑΟ δεν απάντησε και ο Ολυμπιακός υπέβαλλε αίτημα να προβληθεί το βίντεο. Απορρίφθηκε η ένσταση του ΠΑΟ και προβλήθηκε το βίντεο, με τους «πράσινους» να εκτίθενται, παραδεχόμενοι συμμετοχή υπαλλήλων στα επεισόδια, ειδικά στο «ντου» που έγινε στο 4’ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου στην αγόρευση του τόνισε ότι: «Με την απόφασή σας κρίνετε το κυρίαρχο του διαιτητή σε ζήτημα ασφάλειας του αγώνα, αν αποφάσιζε τη συνέχεια του αγώνα, δεν υπήρχε η δυνατότητα να αμφισβητηθεί η απόφασή του. Έχουμε προσβάλλει την απόφαση, επειδή ο διαιτητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Όμως ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας στο σκεπτικό της βάζει λόγια που δεν αναφέρονται στον κανονισμό της FIFA!

Πρώτη φορά κρίνεται απόφαση διαιτητή και θα ανοίξει κερκόπορτα. Φαντάζεστε να κρίνεται η απόλυτη κυριαρχία του διαιτητή; Η πρωτόδικη απόφαση σφάλλει, επειδή αρχικά δέχεται την κυριαρχία, όμως μετά την αμφισβητεί, χωρίς να εξηγεί τον λόγο!. Δεν ήταν παρθενογένεση στο κεφάλι του διαιτητή η οριστική διακοπή του αγώνα. Θα έπρεπε στο 5’ να διακοπεί, όμως ο διαιτητής δεν ήταν αυστηρός. Γκρινιάζουν οι δικηγόροι του ΠΑΟ ότι μόνο πυρσούς βλέπουν στο βίντεο. Όμως δεν αποτυπώνεται τι είδε ο διαιτητής την ώρα που βγήκε. Η απόφαση δεν γεννήθηκε ξαφνικά στο κεφάλι του. Την ώρα που βγήκε να κάνει τον έλεγχο, βλέπει πράγματα που δεν μπορούν να περιγραφούν. Βλέπει λουκέτα σπασμένα, βλέπει ανθρώπους με κουκούλες, οι μπαχαλάκηδες όπως βγήκαν μπορούσα και να ξανά μπουν. Δεν είναι δυνατό η επιτροπή να καλείται από τους δικηγόρους του ΠΑΟ να δει κατά πόσο ο διαιτητής είναι ιδρωμένος. Ο άνθρωπος έκρινε ότι υπάρχει ανασφάλεια. Αν βγουν 10 καλάζνικοφ και πυροβολούν στον αέρα, δεν θα μπορούσε ο διαιτητής να διακόψει. Αν παραμείνει αυτή η απόφαση, σκεφτείτε τους διαιτητές. Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που άλλαξε ο πειθαρχικός κώδικας και έβαλε χρονικό όριο διακοπής μέχρι τα 60 λεπτά; Η τροποποίηση έχει να κάνει με το ότι πέρυσι κρίθηκε ένα πρωτάθλημα από την εισβολή παράγοντα με όπλο. Αν μπει παράγοντας με όπλο, ο διαιτητής πρέπει να φορέσει αλεξίσφαιρο να μπει στα αποδυτήρια και να περιμένει για 60 λεπτά. Αυτό μας λένε...».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε πρωτοφανή νομική παραδοξότητα. Ο διαιτητής μπορεί να κρίνει οποτεδήποτε και να διακόψει το παιχνίδι. Κατ’ επανάληψη έχει συμβεί αυτό στην Αγγλία, στην Τουρκία, στην Αυστρία και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έγινε είτε οριστική διακοπή, είτε προσωρινή. Όμως σε καμία περίπτωση οι πειθαρχικές επιτροπές δεν έκριναν την απόφαση του διαιτητή. Για απόφαση διακοπής αγώνα για τραυματισμό διαιτητή ή παίκτη υποβλήθηκαν ενστάσεις που απορρίφθηκαν. Οι παίκτες και ο εκπρόσωπος Τύπου δεν δήλωσαν απλά ότι ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας. Απλά επισήμαναν ότι έπρεπε να υπάρχουν και συνθήκες ασφαλείας. Αναφέρθηκε ότι αποδοκιμάστηκε ο κ. Καραπαπάς. Όμως δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι εκπρόσωπος της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής ελέγχει τα δίχτυα, αν υπάρχει τρόπος ή όχι να συνεχιστεί ο αγώνας. Είδατε κάποιους σεκιούριτι να διαφυλάσσουν τις θύρες για να μην μπει κανείς; Όχι δεν υπήρχαν. Αντίθετα, υπήρχαν κενά ασφαλείας που παρατήρησε ο ίδιος ο διαιτητής. Ο διαιτητής δεν είναι κάποιος τυχαίος, είναι εντεταλμένος για την ασφάλεια, την ομαλή διαξαγωγή του αγώνα και την τήρηση των κανονισμών. Ερχόμαστε να κρίνουμε έναν διαιτητή που ήρθε στην Ελλάδα από προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και λέμε ότι σε 20 λεπτά θα είχε καθαρίσει η ατμόσφαιρα λες και κάποιοι (σ.σ. εννοεί την πλευρά του ΠΑΟ) έχουν κληρονομικό χάρισμα».

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟ φοβάται νέα επεισόδια

Ο ΠΑΟ φοβάται νέα επεισόδια

Γι’ αυτό και ζήτησε αν συνεχιστεί ο αγώνας από το 70’ και μετά και (με το σκορ 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού) να γίνει χωρίς οπαδούς.

Παραδέχτηκαν στον ΠΑΟ ότι υπάλληλοί του επιτέθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού

Παραδέχτηκαν στον ΠΑΟ ότι υπάλληλοί του επιτέθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού

Έπεσαν στην παγίδα των «ερυθρόλευκων» και παραδέχτηκαν εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάλληλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας διαπιστεύσεις βρίσκονταν στο ταρτάν του γηπέδου, με το βίντεο να δείχνει ξεκάθαρα ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.