Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προβληματικό το μοντέλο

Προβληματικό το μοντέλο
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αρμενίζει στραβά: 1) Για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο παραμένουν οι τοποτηρητές της FIFA και της UEFA, αρχικά ήταν ο αείμνηστος Κουτσοκούμνης, τώρα ο Μαλτέζος Βασάλο και ο Σέρβος Λάκοβιτς, άσχετα αν είναι «εξαφανισμένοι» από την αθλητική επικαιρότητα, 2) Για δεύτερη χρονιά βρίσκεται η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, με πρόεδρο τον Αυστριακό Χούμπελ, 3) Για ένατο μήνα, καθημερινά παρών στα γραφεία της ΕΠΟ δίνει ο Τσέχος υπερσύμβουλος Φούσεκ.

Άρα, γίνεται αντιληπτό ότι η επιτήρηση είναι αυξανόμενη και όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα! Υπάρχει φημολογία ότι ο Φούσεκ θα αναλάβει μεγαλύτερες από τις ήδη αυξημένες αρμοδιότητες.

Οι αρνητικές εκθέσεις των Χούμπελ, Φούσεκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο προς την Επιτροπή Διεθνών Ομοσπονδιών της FIFA δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα κατά της ΕΠΟ, άρα επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση. Η... εξυγίανση έγινε περίγελος, ενώ η διοίκηση Γραμμένου εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη. Πλέον, τίποτα από τα δυο δεν αποτελεί είδηση.

Είδηση θα είναι να καταλάβουν η FIFA και η UEFA ότι το μοντέλο τους είναι προβληματικό. Δεν είναι δυνατόν ο Χούμπελ και ο Φούσεκ να κρίνουν και να μην κρίνονται! Είναι παρόντες, όπως και όλα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, σε όλα τα ΔΣ της ΕΠΟ, όμως δεν έχουμε δει μια σημαντική αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να μην ξεχνάμε ότι υπό την επιτήρηση των FIFA, UEFA, η ΕΠΟ παραδόθηκε σε συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Υπό την επιτήρησή τους όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται για το... καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μέχρι και οι κανονισμοί είναι στα μέτρα τους!

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος ο Κούτρης

Αμφίβολος ο Κούτρης

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και «παίζεται» η συμμετοχή του στο ματς με τον Παναιτωλικό.