Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μεγάλη συντριβή της διαιτησίας

Η μεγάλη συντριβή της διαιτησίας
Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 - 08:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η σεζόν 2018-19 ισοδυναμεί με την συντριβή της ελληνικής διαιτησίας, με την αξιοπιστία της να έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα πίσω. Οι Ελληνες διαιτητές αντιμετωπίζονται σα να μην υπάρχουν, φέρνοντας ευθύνη και οι ίδιοι με βάση την αγωνιστική τους εικόνα, όμως ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει ο Περέιρα. Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος που φταίει, εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων ορισμών του και εξαιτίας της ατιμωρησίας. Γιατί είναι στον πίνακα οι διαιτητές που ευνόησαν προκλητικά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ή αδίκησαν τον Ολυμπιακό με εξόφθαλμα λάθη.

Ελληνική διαιτησία δεν υπάρχει. Για αυτό φρόντισαν, τόσο ο Περέιρα, όσο και οι ίδιοι οι διαιτητές, τα λάθη των οποίων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πως μπορούν οι προαναφερόμενοι, που είχαν και την απόλυτη ευθύνη για τα σημαντικά διαιτητικά φάλτσα και πήγαν να ρίξουν ευθύνες δήθεν στο... μπούλινγκ, να μιλήσουν για επιτυχία της διαιτησίας, όταν oi 12 ομάδες της Λίγκας, από τις συνολικά 16, ζήτησαν ξένους διαιτητές; Ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ακολούθησαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Απόλλων, Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Λάρισα, Παναιτωλικός.

Πριν από τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος ζήτησε να σφυρίξει το ματς ξένος διαιτητής. Έβαλαν τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος έδωσε πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής (υπέρ της ΑΕΚ), ενώ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου. Ακολούθησε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ζήτησε ξένους διαιτητές για τους ημιτελικούς Κυπέλλου. Στο ΠΑΟΚ-Αστέρας έβαλαν τον Κουμπαράκη, ο οποίος δεν είδε το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε πριν το γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ στην ίδια φάση ο Ευθυμιάδης δεν είδε ότι ο Μάτος ήταν οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα είχε «φροντιστήριο»

Το πρόγραμμα είχε «φροντιστήριο»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε το Σάββατο στους παίκτες του βίντεο από τα τελευταία ματς του Παναιτωλικού, αλλά και από τον αγώνα του πρώτου γύρου.