Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάθηκε η μπάλα! 5-0 μέσα στο Αγρίνιο! Χάζεψε ο κόσμος!

Χάθηκε η μπάλα! 5-0 μέσα στο Αγρίνιο! Χάζεψε ο κόσμος!
Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 - 20:53

Τί να πεί κανείς μετά από αυτή την ποδοσφαιρική παράσταση! Τί μπάλα έπαιξε ο Θρύλος απόψε στο Αγρίνιο! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε «δαιμονιώδη» φόρμα και χάζεψαν τον κόσμο με την εμφάνισή τους στο Αγρίνιο. Όχι απλώς θέαμα, αλλά υπερθέαμα από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, απίστευτη στο δεύτερο. Έκρυψε την μπάλα σε μεγάλα διαστήματα του ματς, σε μια από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Με 11 τελικές στο δεύτερο ημίχρονο και 19 στο ματς συνολικά. Έριξε πεντάρα στην ομάδα του Δέλλα που είχε κορυφαίο τον Κυριακίδη με 8 αποκρούσεις, οι περισσότερες εντυπωσιακές και σωτήριες. Και το τελικό 0-5 είναι μικρό βάσει της μπαλάρας που έπαιξε η ομάδα του Θρύλου που είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, βάζοντας γκολ υψηλής ποιότητας, το ένα καλύτερο από το άλλο!

Κυριαρχία, Μασούρας και... αστείοι διαιτητές

Μόλις δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Χασάν στην επίθεση αντί του Γκερέρο και ο Τσιμίκας ως αριστερό μπακ αντί του Κούτρη. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μια ενδεκάδα που έχει βρει ρυθμό, «χημεία» και συνεχώς ανεβάζει... στροφές. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό φάνηκε από το ξεκίνησε. Εάν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 6ου λεπτού, όταν ο Ομάρ γλίστρησε, ο Αμαράλ σέντραρε και ο Μάζουρεκ σημάδεψε την εξωτερική μεριά του δοκαριού του Σα, δεν «πάτησε» ξανά την περιοχή του Πορτογάλου τεχνικού. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το δικό τους ρυθμό από την αρχή. Με φουλ επιθετικό παιχνίδι. Ο Φορτούνης οργανωτής, ο Γκιλιέρμε ηγετική παρουσία στο κέντρο, πολλή δουλειά οι ακραίοι Ποντένσε και Τσιμίκας, ανεβασμένοι οι ακραίοι μπακ Τσιμίκας και Ομάρ.

Σε ένα πρώτο μέρος που ο Ολυμπιακός είχε 60% κατοχή μπάλας, έκανε 8 τελικές, τις πέντε στο τέρμα και σκόραρε. Ένα εξαιρετικό γκολ χάρη στο πείσμα του Μασούρα που το «κυνήγησε» το 9ο λεπτό για το 0-1. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μαρτίνς έφερε το ματς 100% στα μέτρα του. Θα μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν σκοράρει κι άλλο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά κάτι ο Κυριακίδης, κάτι ο Τζοβάρας, κάτι ο επόπτης Απτόσογλου, το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε σε πρώτο μισό της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό πώς δόθηκαν τρία οφ σάιντ στον Ολυμπιακό, εκ των οποίων τα δύο δεν υπήρχαν. Στο ένα, δε, στο 32' ο Ομάρ ήταν σε θέση τετ-α-τετ και καλύπτονταν από δύο τουλάχιστον παίκτες του Παναιτωλικού.

«Ερυθρόλευκο» σόου και πανδαισία γκολ

Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, ημίχρονα της χρονιάς ήταν το δεύτερο για τον Θρύλο στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλά κυριάρχησαν, αλλά σε πολλά σημεία του ματς «έκρυψαν» την μπάλα. Ποδόσφαιρο με βασικά στοιχεία το θέαμα, την ταχύτητα, τις εμπνεύσεις, τις εξαιρετικές «εκτελέσεις». Τέσσερα γκολ για τον Ολυμπιακό στο διάστημα αυτό, το ένα καλύτερο από το άλλο. Πολλές φάσεις σε αυτό το διάστημα, με κυριαρχία ολοκληρωτική. Με τον Ολυμπιακό να έχει μέσα σε 35 λεπτά στο δεύτερο μέρος 11 τελικές.

Ο Φορτούνης έδειξε για μια ακόμα φορά πώς είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η μία ασίστ μετά την άλλη. Στο 50ό λεπτό για τον Χασάν, στο 61ο για τον Γκιλιέρμε. Ο Ομάρ αλώνιζε στη δεξιά πτέρυγα. Ασταμάτητος. Πάνω-κάτω μέσα στις φάσεις. Στο τέταρτο γκολ μέσα, στο πέμπτο ήταν ο σκόρερ. Ο Ντίας που πήρε τη θέση του Μασούρα ανεβασμένος ξανά, ο Καμαρά επέστρεψε κι έδειξε πώς είναι σε πολύ καλή φόρμα. Στο 71' ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς και τον Σολδάνο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταματούσαν. Αστείρευτες δυνάμεις, πάθος και διάθεση ως το τελευταίο λεπτό. Εξαιρετική μπάλα, με τον Κυριακίδη παρότι δέχθηκε πέντε γκολ να είναι ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτη των γηπεδούχων και να είναι... υπαίτιος που το ματς έληξε μόνο με 5-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6' Σέντρα του Αμαράλ από τα αριστερά, ο Μάζουρεκ έκανε την προβολή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της εστία του Σα.

9' 0-1 Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, ο Χασάν στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα, ο Λιάβας δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μασούρας με διπλή προσπάθεια και κεφαλιά τελικά, άνοιξε το σκορ.

25' Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη!

26' Σουτ του Μάρκος Πάουλο από το ύψος της περιοχής, ο Σισέ έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε.

42' Μακρινό δυνατό και συρτό σουτ από τον Γκιλιέρμε, έδιωξε με δυσκολία ο Κυριακίδης.

43' Σουτ του Ποντένσε έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης είχε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

44' Σουτ του Ποντένσε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μαρινάκη και στην πορεία ο Τζοβάρας ανακάλυψε φάουλ του Μασούρα στον Αμαράλ που δεν έγινε ποτέ!

50' 0-2 Ο Τσιμίκας έδωσε στον Φορτούνη, εκείνος γύρισε για τον Χασάν που τελείωσε ιδανικά τη φάση πλασάροντας ιδανικά τον Κυριακίδη

58' Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη με πάσα για τον Ομάρ, ο Νορβηγός έκανε το σουτ και ο Κυριακίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

60' Σουτ του Ντίας, ο Κυριακίδης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.

61' 0-3 Ο Φορτούνης θα κάνει τη σέντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Γκιλιέρμε να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και να σκοράρει.

63' Σουτ του Ποντένσε έξω από την περιοχή, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

67' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

70' 0-4 Ο Φορτούνης βρήκε στα δεξιά τον Ομάρ, εκείνος έκανε τη σέντρα, κεφαλιά του Ντίας, απέκρουσε προσωρινά ο Κυριακίδης και ο Καμαρά πλάσαρε από κοντά στην ανυπεράσπιστη εστία.

74' Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Μεριά να δίνει στον Φορτούνη στα δεξιά, εκείνος έκανε τη σέντρα για τον Ποντένσε που σούταρε, αλλά ο Κυριακίδη απομάκρυνε σωτήρια.

76' Μακρινό σουτ του Ντουάρτε, ο Σα είχε καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

77' 0-5 Ο Ντίας συνεργάστηκε με τον Ομάρ, ο Νορβηγός έπιασε ένα πολύ δυνατό και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη.

79' Ποντένσε και Φορτούνης συνεργάστηκαν, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα τον Κυριακίδη που έκανε σωτήρια επέμβαση.

81' Ο Ντουάρτε βρήκε τον Μπαΐροβιτς σε θέση βολής, αλλά ο Σα είχε σωστή θέση και απέκρουσε με το αριστερό χέρι.

Ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μάζουρεκ (56'), Μαρινάκη (66').

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (38' Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53' Μπαΐροβιτς), Μανά, Χόρχε Ντίας (69' Ντουάρτε), Μάζουρεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (67' Καμαρά), Μασούρας (60' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν (71' Σολδάνο).

Διαβάστε επίσης

Γκολάρα από τον Ομάρ!  (vid)

Γκολάρα από τον Ομάρ! (vid)

Ο Νορβηγός αμυντικός επισφράγισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο μία ακόμη εξαιρετική του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 5-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.