Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον... αστερισμό των προκριματικών

Στον... αστερισμό των προκριματικών
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 - 11:35
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός είναι οριστικά στα προκριματικά του Champions League και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν και κοιτάζουν περισσότερο έντονα τις εξελίξεις στα άλλα πρωταθλήματα, ώστε να δουν τι τους περιμένει ενόψει της κλήρωσης της 18ης Ιουνίου, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Τα ματς είναι 23-24 και 30-31 Ιουλίου, αντίστοιχα. Με τις χώρες που απασχολούν τον Θρύλο αυτή τη στιγμή να είναι η Ολλανδία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ελβετία και η Τουρκία. Εκεί περιμένει να δει ποιες ομάδες θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, γιατί από εκεί θα προκύψει και ο αντίπαλός του.

Σε ορισμένες από αυτές τις χώρες είναι κάπως ξεκάθαρα τα πράγματα, σε άλλες όχι. Στην Ολλανδία γίνεται «μάχη» για το πρωτάθλημα ανάμεσα σε Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Στην Αυστρία στη δεύτερη θέση είναι η ΛΑΣΚ Λιντζ. Στην Τσεχία όλα δείχνουν πώς θα τερματίσει δεύτερη η Πλζεν, ενώ στην Ελβετία η Βασιλεία. Όσον αφορά στην Τουρκία, όλα είναι ανοικτά. Αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση είναι η Γαλατασαράι.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τον Άγιαξ πρωταθλητή στην Ολλανδία και να μην αλλάξουν τα δεδομένα στην Τουρκία, δηλαδή να τερματίσει δεύτερη η Μπεσίκτας (σ.σ.: τώρα είναι στην 3η θέση) για να «κλειδώσουν» τη θέση τους στο γκρουπ των ισχυρών, στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου.

Με τα τωρινά δεδομένα, στο γκρουπ των ισχυρών είναι οι Ολυμπιακός, Βασιλεία και Αϊντχόφεν, ενώ σε αυτό των ανίσχυρων οι Πλζεν, Γαλατασαράι και ΛΑΣΚ Λιντζ.

Διαβάστε επίσης