Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χάλι της ΕΠΟ επανέφερε το Grexit

Το χάλι της ΕΠΟ επανέφερε το Grexit
Τρίτη, 9 Απριλίου 2019 - 21:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ήταν αναμενόμενη η επιστολή της Σαμούρα προς το ΔΣ της ΕΠΟ, με την οποία διαπιστώνει πρόοδο σε σχέση με πέρσι, όμως εκ των πραγμάτων φαίνεται πως αυτό το αναφέρει, απλά για να τον αναφέρει! Η ουσία είναι ότι η Γενική Γραμματέας της FIFA επανέφερε τον κίνδυνο αποβολής της Εθνικής και των ελληνικών ομάδων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Grexit) και ζητεί επιπλέον μέτρα από την ΕΠΟ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη βία, την αθλητική δικαιοσύνη, τη χειραγώγηση αγώνων, όπως επίσης και για τη δομή τόσο της ΕΠΟ, όσο και της ΚΕΔ. Ετσι, αναφέρει ότι θα επανέλθει με νέα επιστολή, προειδοποιώντας με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα... προαπαιτούμενα. Η ερμηνεία για το... καμπανάκι για την αθλητική δικαιοσύνη έχει να κάνει και με την απόφαση-τέρας του αθλητικού δικαστή της Λίγκας που «διέταξε» να συνεχιστεί από το 70' ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1, αν και δεν δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Για να μην ξεφεύγουμε, σχετικά με την επιστολή της Σαμούρα το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το χάλι της ΕΠΟ επανέφερε το Grexit. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν έκρυψε, ή καλύτερα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «το Grexit υπάρχει ακόμα ως επιλογή στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ως επιλογή να ξέρετε».

Θυμίζουμε ότι ο Χούμπελ υπέβαλε επιβαρυντική έκθεση για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν γίνουν επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου πιθανόν θα παίξουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, τότε το Grexit δεν θα είναι απειλή, παρά γεγονός. Για αυτό και ο Βασιλειάδης προειδοποίησε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου».

Διαβάστε επίσης

Πτέρυγες «φωτιά»!

Πτέρυγες «φωτιά»!

Οι εξτρέμ και ακραίοι αμυντικοί του Ολυμπιακού πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν, έχοντας συμμετοχή σε πάρα πολλά από τα φετινά γκολ της ομάδας.