Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα χρόνο στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς

Ένα χρόνο στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 - 12:20
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την πρώτη ημέρα που ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ήταν Τρίτη 10 Απριλίου 2018 όταν ο Πορτογάλος έφτανε για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχοντας συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους» για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία. Πέρασαν 365 ημέρες και άλλαξαν αρκετά από τότε.

Ο Ολυμπιακός πλέον παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Πιο σωστά, παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ποδόσφαιρο όπως είχε πει και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, όταν είχε παρουσιαστεί, πώς θέλει να δει από την ομάδα του. Μια ομάδα που ξεκίνησε από την αρχή.

Το θέμα είναι πώς είχε μεν δύσκολη αποστολή, καθώς δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια ομάδα από την αρχή κι αυτή να βρει «χημεία». Κάτι που ισχύει παντού. Όμως τελικά έχει φτιάξει μια ομάδα που έχει βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και που, ημέρα με την ημέρα, παρουσίασε πρόοδο κι έγινε καλύτερη στην πορεία.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί χρονιά δεν έφτασε στο στόχο του. Δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, ούτε το Κύπελλο, ενώ στην Ευρώπη απέκλεισε τη Μίλαν και πέρασε στη νοκ άουτ φάση του Europa League, αλλά αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου που δεν ήταν καλύτερη ομάδα.

Σίγουρα μέσα σε αυτό τον χρόνο άλλαξαν πολλά. Το θέμα είναι η επόμενη ημέρα... Διότι από εδώ και πέρα πρέπει η ομάδα να γίνει ακόμα καλύτερο, να επιστρέψει στους τίτλους. Το καλό ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο, το αποτελεσματικό δίνει τρόπαια. Κι αυτός είναι ο στόχος για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης