Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στένεψαν τα περιθώρια για τον Γκαγκάτση

Στένεψαν τα περιθώρια για τον Γκαγκάτση
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στις 7 Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος της Superleague, Βασίλης Γκαγκάτσης καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με φυλάκιση πέντε ετών λόγω του σκανδάλου της «Κάρτας Υγείας» που σύμφωνα με το δικαστήριο η ΕΠΟ ζημιώθηκε με ποσό ύψους 13 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 του νόμου 2725/99 αλλά και με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης πρέπει να κηρυχτεί έκπτωτος, όπως απαίτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τον Γκαγκάτση, καθώς η αποπομπή του ή η παραίτησή του είναι μονόδρομος, αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κινδυνέψει με Grexit. Ο Γκαγκάτσης δεν έπρεπε να προσληφθεί καν ως διευθύνων σύμβουκος, όμως η καταδίκη του επιβάρυνε τη θέση του.

Για να το καταλάβουν στη διοργανώτρια, όπου έβαλαν το νόμο σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα να γελάνε και τα τσιμέντα, έπρεπε να παρέμβει ο Χούμπελ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, ο οποίος δικαίωσε τον Ολυμπιακό, δεν θέλει να φύγει με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης από τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό, επειδή το θεωρεί κρατική παρέμβαση, παρά με απόφαση ΔΣ, εκτός αν ο Γκαγκάτσης παραιτηθεί. Στο ΔΣ της ΕΠΟ, ο Αυστριακός έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή, άρα ο Γκαγκάτσης πρέπει να αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Ηδη είχαμε την πρώτη ...καραμπόλα, μετά τη... διαταγή του Χούμπελ. Για τη μη τήρηση του νόμου για τον Γκαγκάτση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA έριξε ευθύνες στον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο οποίος χθες παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από την προεδρία της Superleague. Εκλογές για πρόεδρο στη Λίγκα έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη (16/04).

Διαβάστε επίσης

Και επίσημα τερματοφύλακας ο Βιεϊρίνια! (vid)

Και επίσημα τερματοφύλακας ο Βιεϊρίνια! (vid)

Δεν το κρύβουν πλέον ούτε στον ΠΑΟΚ…, με τον Πορτογάλο να προπονείται μαζί με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες της ομάδας, έπειτα από τις εξαιρετικές του επιδόσεις στη συγκεκριμένη θέση όπως έδειξε και στο ματς με την Λαμία.