Ντουντούκα
Δεν σταματάμε. ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου, ΑΕΚ. Όλοι εκεί!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η «μαυρίλα» της... εξυγίανσης και στη Λίγκα!

Η «μαυρίλα» της... εξυγίανσης και στη Λίγκα!
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στα χρόνια της «εξυγίανσης» η Superleague πάει από το κακό στο χειρότερο. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η περσινή διάλυση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και επειδή η διοργανώτρια ιδρύθηκε ως συνεταιρισμός, πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Η ενότητα είναι το ζητούμενο στη Λίγκα στην εποχή της «μαυρίλας» της... εξυγίανσης. Παρόλα αυτά τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη, επειδή «θέμα» φαίνεται να υπάρχει και με την κεντρική χορηγία, καθώς το καλοκαίρι λήγει η σύμβαση με την εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι στην εποχή της... εξυγίανσης, η Superleague είναι απαξιωμένη από αυτούς που υποτίθεται ότι θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο! Μόνο ο Ολυμπιακός με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος, Βαγγέλη Μπαταγιάννη κατάφερε να ενώσει τις ομάδες, όμως τα δεδομένα άλλαξαν λόγω της μη εφαρμογής του νόμου για τα κωλύματα παραγόντων στην περίπτωση του καταδικασθέντος Βασίλη Γκαγκάτση με πρωτόδικη ποινή πενταετούς φυλάκισης για την υπόθεση της ΕΠΟ που έγινε γνωστή ως «Κάρτα Υγείας». Τέτοια γίνονται όταν η μικροπολιτική ή η δημιουργία άνοστων εντυπώσεων μπαίνει πάνω από το γενικό καλό.

«Να κληθεί ο Χούμπελ»

Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ εξαπέλυσε «μύδρους» εναντίον του προέδρου της Λίγκας, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, επειδή η διοργανώτρια δεν εφαρμόζει το νόμο, ώστε να αποπεμπφεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Παράλληλα απείλησε με Grexit, προσθέτοντας ότι «στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας θα είμαστε εκεί για να καταλάβουν τα μέλη σας τη δεινή θέση του ποδοσφαίρου σας. Τον Μάιο θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις». Με αφορμή ότι η Λίγκα όρισε ΔΣ για την Τρίτη (16/04) ο Ολυμπιακός με επιστολή του στον αναπληρωτή πρόεδρο Χρήστο Δάρα ζητεί να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

Ο Χούμπελ δεν θέλει ο Γκαγκάτσης να κηρυχτεί έκπτωτος με διαπιστωτική πράξη από τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό, επειδή το θεωρεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Ο Αυστριακός θέλει το ίδιο το ποδόσφαιρο να δείξει κόκκινη κάρτα στον Γκαγκάτση.

Διαβάστε επίσης

Νίκη και καλή μπάλα για τον κόσμο!

Νίκη και καλή μπάλα για τον κόσμο!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν να προσφέρουν θέαμα στην αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη, για να κάνουν το δικό τους... δώρο στους φιλάθλους τους που ήταν δίπλα τους σε όλη τη σεζόν!