Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!

Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 - 15:00

Εννέα χρόνια συμπληρώνει στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης και σίγουρα, καλό είναι κάποια πράγματα να τα επαναφέρουμε στο μυαλό μας. Το gavros.gr πραγματοποιεί μια καταγραφή προσώπων που έχουμε δει επί ημερών του.

Προπονητές που ήρθαν στον Ολυμπιακό, αλλά και που συνεχίζουν να κάνουν τη δική τους ξεχωριστή καριέρα από τη μία. Ποδοσφαιριστές που πολλοί δεν είχαν σε εκτίμηση, αλλά που ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω τους, τους πίστεψε και συνεχίζουν στην Ευρώπη. Όπως και παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και στους «ερυθρόλευκους», μετά από ενέργειες του ηγέτη του Θρύλου!

Ας αρχίσουμε έτσι την καταγραφή, σε ένα άρθρο που καλό είναι να διαβάσουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν. Οι νεότεροι.. Όπως και καλό είναι για τους παλιότερους, να θυμηθούν κάποια από τα πεπραγμένα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΜΕ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ…

Με το «καλημέρα» του στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπεσε σε μια δύσκολη περίοδο. Αποκλεισμός από την Ευρώπη, αλλά με αστραπιαίες κινήσεις, έρχεται και αναλαμβάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Έγραψε τη δική του ιστορία στον Θρύλο και μετά από αυτόν, προπόνησε κατά σειρά τις Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο και τώρα την Μπαρτσελόνα, με την οποία κατακτά πρωταθλήματα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ έχει ως στόχο και την κατάκτηση του Champions League.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επίσης ένας πολύ καλός προπονητής, όπου μετά τον Ολυμπιακό κοουτσάρισε τη Μονακό, αφήνοντας το στίγμα του και συνδυάζοντας το όνομά του με επιτυχίες για την ομάδα από το Πριγκιπάτο.

Ποιος θα ξεχάσει τον Μίτσελ; Μεγάλες βραδιές και τίτλοι με τον Ολυμπιακό, ενώ μετά προπόνησε κατά σειρά τις Μαρσέιγ και Μάλαγα, συνεχίζοντας την προπονητική του καριέρα στον εξωτερικό.

Δυνατό όνομα από την Πορτογαλία ήταν και ο Βίτορ Περέιρα, ο πρώην προπονητής της Πόρτο, όπου μετά τον Ολυμπιακό κάθισε στον πάγκο των Φενερμπαχτσέ, Μόναχο 1860 και τώρα κάνει καριέρα στην Κίνα και την Σανγκάη. Ο Μάρκο Σίλβα ήρθε ως ανερχόμενος προπονητής, επίσης από την Πορτογαλία,, πέτυχε σπουδαία πράγματα με τον Ολυμπιακό και μετά από την ομάδα μας συνέχισε και συνεχίζει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ και τις Χαλ, Γουότφορντ και τώρα Έβερτον!

Βοήθησε τον Ολυμπιακό και ο Πάουλο Μπέντο που ήταν ένα δυνατό όνομα από την Πορτογαλία. Πριν καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού είχε κοουτσάρει την Σπόρτινγκ, την Κρουζέιρο στη Βραζιλία, αλλά ήταν και εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας! Είναι, πλέον, εκλέκτορας της Νοτίου Κορέας…

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ…

Στην πρώτη του μεταγραφική περίοδο ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το στίγμα του. Αρκεί να δει κανείς κάποιους από τους παίκτες που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2010 στους Πειραιώτες και βοήθησαν με την παρουσία τους στη συνέχεια.

Ο Φρανσουά Μοδέστο με μεγάλη καριέρα στη Μονακό και αρχηγός της ομάδας του Πριγκιπάτου, πριν φορέσει τη φανέλα του Θρύλου.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα με τεράστια καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με Μαγιόρκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ, πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Θρύλο. Ένας πραγματικός μάγος διεθνής με την Εθνική Αργεντινής!

Μια πολύ ακριβή μεταγραφή ήταν ο Άλμπερτ Ριέρα. Ήρθε στον Ολυμπιακό επί εποχής Μαρινάκη, έχοντας μία σπουδαία καριέρα, μεταξύ άλλων, σε Μαγιόρκα, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ!

Αγαπητός στην οικογένεια του Ολυμπιακού πάντα, ο Μάρκο Πάντελιτς. Από την Χέρτα Βερολίνου και τον Άγιαξ, ο σπουδαίος Σέρβος μπόμπερ ήρθε τη σεζόν 2010-11 στον Ολυμπιακό!

Ήταν, φυσικά, διεθνής με την Εθνική Σερβίας. Μαζί και ένας ακόμη πρώην του Άγιαξ, ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο σπουδαίος Δανός φόρεσε τη σεζόν εκείνη την φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας πρώτα περάσει με επιτυχία από Αϊντχόφεν, Τσάρλτον και Άγιαξ! Διεθνής, με την Εθνική Δανίας και δυνατό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ…

Την σεζόν 2011-12, ο Ρόι Κάρολ εντάσσεται στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Τεράστια καριέρα, πριν φορέσει το 2011 την φανέλα του Θρύλου, μεταξύ άλλων, σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουεστ Χαμ και Ντέρμπι Κάουντι! Διεθνής με την χώρα του τη Βόρειο Ιρλανδία. Ξεχωριστή περίπτωση ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς με σπουδαία καριέρα για τον Εγγλέζο, με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Φενερμπαχτσέ και Γαλατασαράι, πριν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, εκείνη τη σεζόν! Ένας ακόμη, ο Ζαν Μακούν, ένα σπουδαίο όνομα από το Σαμπιονά. Ο Καμερουνέζος είχε σημαντική καριέρα, μεταξύ άλλων, σε Λιλ, Λιόν και στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Άστον Βίλα, πριν πιάσει Λιμάνι!

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Επίσης, το καλοκαίρι του 2011 οι «ερυθρόλευκοι» προσέθεσαν στο δυναμικό τους δύο ποδοσφαιριστές από την Ισπανία. Δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ο πρώτος ήταν ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Ένας παίκτης «σημαία» για την Αθλέτικ Μπιλμπάο που ήρθε στον Θρύλο και ξεχώρισε. Ακούραστος στη μεσαία γραμμή, παίκτης που είχε άλλο επίπεδο. Ένας παίκτης διεθνής με τη φανέλα της «φούρια ρόχα».

Δεν ήταν, όμως, ο μόνος Ισπανός που απέκτησε ο Ολυμπιακός εκείνη τη μεταγραφική περίοδο. Τη φανέλα του Θρύλου φόρεσε και ο Φραν Γέστε. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που είχε ταυτίσει την καριέρα του με την Μπιλμπάο και βρέθηκε στον Θρύλο. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Κ20 της Ισπανίας! Τεράστια ποιότητα, παίκτης μεγάλης κλάσης.

Το 2012-13 σειρά πήρε ο Λεάντρο Γκρέκο. Ο Ιταλός μέσος είχε σημαντική καριέρα στα γήπεδα της χώρας του, πριν φορέσει την φανέλα του Θρύλου, έχοντας παίξει, μεταξύ άλλων, σε Ρόμα, Βερόνα και Πιατσέντζα. Καλή κίνηση και ο Πάουλο Μασάδο, που συνέχισε στην Κροατία με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Ολυμπιακός, τον είχε φέρει από την Τουλούζ.

ΟΙ «ΛΑΤΙΝ» ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Η ώρα για τη σεζόν 2013-14. Ένας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες που φόρεσαν τα γάντια του Θρύλου, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ήρθε στον Ολυμπιακό με περγαμηνές, έχοντας πρώτα φορέσει την φανέλα των Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης, μεταξύ άλλων! Δεν θα ξεχαστεί η ανακοίνωση της αγοράς του, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ματς!

Ο Μιγκέλ Τόρες ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας πρώτα μετρήσει 52 συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης (!) και σχεδόν τις διπλάσιες με την Χετάφε, στην Ισπανία! Ωραίες στιγμές είδαμε και από τον Βλάντιμιρ Βάις. Πολύ δυνατό όνομα ο Σλοβάκος, πριν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού είχε περάσει από Μάντσεστερ Σίτι, Μπόλτον, Ρέιντζερς, Εσπανιόλ και Πεσκάρα!

Μεγάλος ντόρος με τη μεταγραφή του Χαβιέρ Σαβιόλα. Τι να πει κανείς για τον τεράστιο Σαβιόλα, τον οποίο έντυσε στα ερυθρόλευκα ο κ. Μαρινάκης. Ρίβερ Πλέιτ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα και Μάλαγα ήταν οι ομάδες στις οποίες έπαιξε ο τεράστιος Αργεντινός, πριν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Διεθνής με την Εθνική Αργεντινής, με 39 συμμετοχές και 11 γκολ! 12 έβαλε σε μία χρονιά με τον Θρύλο!

Καλή κίνηση και ο Νέλσον Βαλντές. Ο Παραγουανός φορ, διεθνής με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, πριν ο κ. Μαρινάκης τον φέρει στον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί σε Βέρντερ Βρέμης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ρουμπίν Καζάν και Βαλένθια. Κατέγραψε 77 συμμετοχές με την Εθνική και 13 γκολ!

Φτάνουμε στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Τεράστια καριέρα, για έναν ακόμη σπουδαίο Αργεντινό που φόρεσε τον Έφηβο στο στήθος, επί εποχής κ. Μαρινάκη! Ήρθε στο Λιμάνι, μετά από πορεία στις Κίλμες, Ρίβερ Πλέιτ (λατρεύεται ακόμη και σήμερα!), Ρουμπίν Καζάν, Ζενίτ, Βαλένθια και Ράγιο Βαγεκάνο! Έπαιξε και με την φανέλα της χώρας του! Είδαμε ανεπανάληπτες στιγμές από τα πόδια του, καντάρια μπάλας, δέθηκε για τα καλά με την ομάδα…

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ «ΜΠΑΡΤΣΑ»

Το 2014-15 ο Ολυμπιακός προχωράει στην απόκτηση δύο πρώην παικτών της Μπαρτσελόνα. Ερίκ Αμπιντάλ ο ένας. Τα λόγια είναι περιττά. Ο τεράστιος Γάλλος αμυντικός, ο οποίος πριν φορέσει τη βαριά φανέλα του Ολυμπιακού, είχε τιμήσει τις φανέλες των Μονακό, Λιόν, Λιλ, Μπαρτσελόνα (125 συμμετοχές). Τεράστιο όνομα, λατρεύεται ακόμη στη Βαρκελώνη, όπου και εργάζεται για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως λατρεύτηκε και στον Ολυμπιακό! Αποχαιρέτισε την ενεργό δράση, κλείνοντας μια τεράστια καριέρα, στον Ολυμπιακό! Μαχητής ζωής, να μην το παραβλέπουμε και αυτό!

Ο Ιμπραΐμ Αφελάι ήταν ένα ακόμη σπουδαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο φόρεσε, επί εποχής κ. Μαρινάκη, την φανέλα του Θρύλου! Πριν πιάσει Λιμάνι, ο διεθνής (53 συμμετοχές και 7 γκολ) Ολλανδός είχε παίξει στις Αϊντχόφεν και Μπαρτσελόνα! Επίσης ο Αλμπέρτο Μποτία, που είχε περάσει από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, αλλά και την Σεβίλλη πριν πιάσει... λιμάνι. Επιπροσθέτως, ο Τζίμι Ντουρμάζ , διεθνής Σουηδός, ήρθε το καλοκαίρι του 2014 και στη συνέχεια μεταπήδησε στο γαλλικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται ακόμη και σήμερα με την φανέλα της Τουλούζ. Στο ίδιο διάστημα και ο Παϊτίμ Κασάμι που συνέχισε με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Σιόν, ενώ έγινε διεθνής με την εθνική Ελβετίας.

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ…

Το 2015-16 είναι η σειρά του Εστέμπαν Καμπιάσο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Το όνομα του τεράστιου Αργεντινού μέσου είναι γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική Υφήλιο! Πριν φορέσει (και τιμήσει στο έπακρο, αγωνιζόμενος με αστείρευτο πάθος) την φανέλα του Ολυμπιακού, ο τεράστιος «Κούτσου» είχε διακριθεί στις Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Λέστερ! Είχε 52 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής και 5 γκολ, έχοντας ένα μεγάλο παλμαρέ με τίτλους και διακρίσεις! Τεράστια προσωπικότητα, κέρδισε το σεβασμό όλων!

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ένα επίσης δυνατό όνομα. Ο Νιγηριανός στράικερ, είχε αγωνιστεί (πριν φορέσει την φανέλα του Θρύλου) μεταξύ άλλων, στις Σοσό, Ντιναμό Κιέβου και Γουέστ Μπρομ στην Αγγλία και είναι διεθνής από το 2010 με την Εθνική Νιγηρίας!

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Την επόμενη σεζόν, αυτή του 2016-17, ο Ολυμπιακός φέρνει τρεις παίκτες με ξεχωριστή παρουσία ο καθένας. Ο Αλεξί Ρομαό με σπουδαία καριέρα για τον διεθνή (67 συμμετοχές), με την Εθνική Τόγκο, μέσο, πριν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, ο οποίος διακρινόταν στο Σαμπιονά και φόρεσε την φανέλα των Γκρενόμπλ, Λοριάν και Μαρσέιγ (106 συμμετοχές και 4 γκολ)!

Ο Μάρκο Μάριν, από την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και την Βέρντερ Βρέμης, στην Τσέλσι, τη Σεβίλλη και την Εθνική Γερμανίας (είχε συμμετοχές σε όλες τις ηλικίες στα «Πάντσερ»). Μια σπουδαία καριέρα για τον πρώην, πλέον, άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα επί εποχής κ. Βαγγέλη Μαρινάκη! Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, αλλά με ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού και ο Όσκαρ Καρντόσο. Ακόμη ένα μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με 175 συμμετοχές και 112 γκολ (!!) στην Μπενφίκα, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Πορτογαλία. Διεθνής με την Παραγουάη, με 51 συμμετοχές και 10 γκολ! Πραγματικός μπόμπερ, ανεξάρτητα αν εδώ στάθηκε αρκετά άτυχος…

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΚΤΗ

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, μία από τις πιο όμορφες ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο νεαρός σέντερ μπακ έκανε μία καταπληκτική σεζόν με τον Ολυμπιακό, το 2016-17 και κατάφερε να εκτοξεύσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα, με μία μεγάλη, ηχηρή και δαπανηρή μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν! Παραμένει ένα από τα τεράστια ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στα 20 του, με τεράστια προοπτική, για την οποία έβαλε τις βάσεις στην Ακαδημία του Θρύλου, από πολύ μικρός! Με τη μεταγραφή του από τους «ερυθρόλευκους» στη γερμανική ομάδα να έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Κι αυτό διότι ήταν η ακριβότερη που έχει γίνει ποτέ και αφορά Έλληνα ποδοσφαιριστή, είτε έφυγε από το εγχώριο πρωτάθλημα για το εξωτερικό, είτε αγωνίζονταν σε ξένο σύλλογο και πήρε μεταγραφή για άλλη ομάδα!

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΙΕΡΑ

Το 2017-18 ο Σίλβιο Προτό έρχεται για να πάρει γάντια βασικού. Τεράστιο όνομα του βελγικού ποδοσφαίρου, ο έμπειρος τερματοφύλακας κόσμησε τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, παίζοντας με πάθος. Είχε 246 συμμετοχές στην Άντερλεχτ και ήταν διεθνής με την Εθνική Βελγίου, πριν φορέσει την φανέλα του Θρύλου! Το καλοκαίρι του 2018, η ομάδα αποκτά τον Μπίμπαρς Νάτχο. Σπουδαίο όνομα στο Ισραήλ, διεθνής και αρχηγός της Εθνικής, με καριέρα στην πατρίδα του και στη Ρωσία και τις Χάποελ Τελ Αβίβ, Ρουμπίν Καζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Φυσικά, ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός σούπερ σταρ... επαναπατρίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη. Από τον Ολυμπιακό άρχισε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε και πριν επιστρέψει, φόρεσε την φανέλα των Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι! Φυσικά διεθνής με την Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού και ένα τεράστιο όνομα!

Με δυνατό όνομα ήρθε στην ομάδα και ο διεθνής Νιγηριανός Εμανουέλ Εμενίκε, ανεξάρτητα αν δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα περίμεναν πολλοί, λόγω και του τραυματισμού του.

ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ..

Μέσα σε αυτό το διάστημα, των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν και έκαναν ή συνεχίζουν να κάνουν ξεχωριστή καριέρα. Αξίζει να δούμε αυτές τις περιπτώσεις παικτών.

Ο Χοσέ Χολέμπας ήρθε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2010-11, έπαιξε μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν 2014-15 και εν συνεχεία πήγε στη Ρόμα και μετά στην Αγγλία για τη Γουότφορντ, όπου είναι μέχρι και σήμερα! Διακρίθηκε και με την Εθνική Ελλάδας!

Ο Βασίλης Τοροσίδης, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13, μετά από αρκετά χρόνια και έχοντας πετύχει σπουδαία πράγματα, έκανε μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, σε Ρόμα και Μπολόνια! Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, ανήκει και πάλι στην οικογένεια του Θρύλου.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-14 (στα μισά της) και έκανε καριέρα στην Ιταλία, με τις Τζένοα και Κιέβο, ενώ στη συνέχεια είχε μεγάλο συμβόλαιο με την Αλ Αχλί στην Σαουδική Αραβία!

Ένα άλλο κεφάλαιο ο Κέβιν Μιραλάς. Έφτιαξε το όνομά του στον Ολυμπιακό του κ. Μαρινάκη (2010-2012), κάνοντας σπουδαία πράγματα και κατακτώντας τίτλους, για να βρεθεί στη συνέχεια στην Πρέμιερ Λιγκ και την Έβερτον, με 151 συμμετοχές και 29 γκολ!

Ξεχωριστή η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο», φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, ανέβασε και άλλο τις μετχοές του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παίζοντας σε Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ και τώρα Γαλατασαράι. Είναι ο βασικός σέντερ φορ της Εθνικής Ελλάδας!

Ο Ιβάν Μαρκάνο έκανε δύο περάσματα από τον Θρύλο, εκτοξεύοντας την καριέρα του και παίζοντας μετά σε Ρουμπίν Καζάν, Πόρτο και Ρόμα!

Από τους νέους, ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Ο νεαρός αριστερός μπακ, μετά τον Ολυμπιακό έπαιξε σε Λεβαδειακό και Εργοτέλη για ενάμιση χρόνο, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε σε Στουρμ Γκρατς και Κάλιαρι (συνεχίζει ακόμη εκεί).

Ο Λιούμπομιρ Φέισα ήρθε την σεζόν 2011-12 στον Ολυμπιακό και έκτοτε κάνει καριέρα στην μεγάλη Μπενφίκα, στην Πορτογαλία, εκτοξεύοντας την αξία του, μέσω του Θρύλου! Παίκτης που πολλοί δεν πίστεψαν στην αρχή και λόγω των τραυματισμών του, αλλά μίλησε στο γήπεδο και έδειξε ποιος είναι.

Ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς μετά τον Ολυμπιακό συνέχισε την καριέρα του σε Μπλάκμπερν, Μπούρσασπορ, Φέγιενορντ, Σέλτικ, Κοριτίμπα, Κορίνθιανς, ενώ ο Δημήτρης Σιόβας ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο. Ήρθε στον Ολυμπιακό το 2012-13, έπαιξε και κέρδισε τίτλους για 5 χρόνια σχεδόν και στη συνέχεια μετακόμισε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη Λεγανές, της οποίας πλέον ηγείται στην άμυνα! Βασική επιλογή στα στόπερ της Εθνικής Ελλάδος!

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο συνέχισε, μετά τον Ολυμπιακό, την καριέρα του στην Ισπανία και την Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τις Εσπανιόλ και Μάλαγα, της οποίας παραμένει τερματοφύλακας.

Ξεχωριστές στιγμές και για τον Κώστα Μανωλά. Γνωστή σε όλους η καριέρα του, ο οποίος απογειώθηκε στον Ολυμπιακό, ερχόμενος από την ΑΕΚ, εκτοξεύοντας την καριέρα του και καταφέρνοντας να γίνει σημείο αναφοράς στη Ρόμα και το Καμπιονάτο, αλλά και βασικότατος στόπερ στην Εθνικής Ελλάδας! Ακόμη και σήμερα, στόχος αρκετών ομάδων.

Ο Γκαετάν Μπονγκ, από την Βαλανσιέν και την Τουρ της Γαλλίας, ο Καμερουνέζος εκτόξευσε την αξία και την καριέρα του στον Ολυμπιακό (2013-2015) και συνέχισε στην Αγγλία! Έπαιξε στη Γουίγκαν, ενώ τώρα παίζει στην Μπράιτον!

Στον Ολυμπιακό «έχτισε» το όνομά του και ο Ανδρέας Σάμαρης. Ακόμη ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αναδείχθηκε στον Ολυμπιακό και εκτόξευσε την καριέρα του! Ήρθε το 2013 στον Πειραιά και εν συνεχεία μετεγγράφηκε (2015) στην Μπενφίκα, στην οποία διακρίνεται ακόμη! Βασική επιλογή στην Εθνική Ελλάδας!

Ο Τζόελ Κάμπελ ήταν μία δυνατή προσθήκη από την Άρσεναλ, την σεζόν 2013-14. Ο Κοσταρικανός γύρισε στην Άρσεναλ και έπαιξε, μετά τον Θρύλο, σε Βιγιαρεάλ, Σπόρτινγκ και Μπέτις.

Κερδισμένος από την παρουσία του στον Θρύλο και ο Αρτούρ Μαζουακού. Ήρθε από την άσημη Βαλανσιέν στον Θρύλο και εκτόξευσε την καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και την Γουέστ Χαμ!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ήρθε με μεγάλο ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος στον Θρύλο, όπου εκτόξευσε την καριέρα του! Έγινε και αρχηγός του Ολυμπιακού, τον οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες και δικαίως έγινε τεράστιο όνομα στην Εθνική Σερβίας, αλλά και πήρε μεταγραφή για την Πρέμιερ Λιγκ και την Κρίσταλ Πάλας, της οποίας ηγείται! Λατρεμένος παίκτης για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και των Άγγλων πλέον, δείγμα των δυνατοτήτων του!

Ο Μπρούνο Βιάνα μπορεί να έπαιξε για μία σεζόν στον Ολυμπιακό, αλλά συνεχίζοντας την καριέρα του στην Μπράγκα ανέβασε την αξία του, η οποία πλέον πιάνει... διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων. Ένας ακόμη στόπερ, ο Μπιόρν Ένγκελς. Μετά τον Θρύλο και την παρουσία του στην Σούπερ Λιγκ, ο Βέλγος πήγε στη Ρεμς, με την αξία του να ανεβαίνει κατακόρυφα και τον ίδιο να τραβά τα βλέμματα μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!
Αστέρια και ταλέντα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη!

Διαβάστε επίσης