Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάθηκε πάλι η μπάλα, 4-0 η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας!!!

Χάθηκε πάλι η μπάλα, 4-0 η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας!!!
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 20:57
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το τελευταίο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακό για τη σεζόν 2018/19 ήταν μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση από την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» έκρυψαν την μπάλα, έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, σκόρπισαν την Ξάνθη και προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς τους που γέμισαν το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Με τον Γκιλιέρμε να είναι εκπληκτικός σκοράροντας τα δύο πρώτα γκολ, ενώ έφτιαξε και το τέταρτο, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμα ο Ομάρ και ο Φορτούνης, που έδωσε και πάλι ασίστ.

Ερυθρόλευκη… καταιγίδα

Οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Θρύλου, σε σχέση με το ματς στο Αγρίνιο δεν επηρέασαν σε κανένα σημείο το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα, η ομάδα ήταν εξαιρετική και κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως αυτό να ήταν το καλύτερό του πρώτο 45λεπτο τη φετινή σεζόν. Κόντρα στην Ξάνθη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 13 τελικές, τις 9 στο τέρμα στο διάστημα αυτό. Παίζοντας πάρα πολύ ωραία μπάλα, προσέφεραν θέαμα και δεν άφησαν την ομάδα της Θράκης να πάρει… ανάσα. Με κατοχή μπάλας 66%-34%.

Με τους δύο ακραίους Ποντένσε και Ζιλ Ντίας πολύ κινητικούς, τα πλάγια μπακ Ομάρ και Τσιμίκα να πλαγιοκοπούν, τον Φορτούνη κεφάτο και δημιουργό ξανά, τον Καμαρά να τρέχει πολύ στο κέντρο και τον Γκιλιέρμε να είναι ο κορυφαίος. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ μέσα στα πρώτα 16 λεπτά του ματς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως τα μισά του πρώτου 45λεπτου έξι τελικές, όλες στο τέρμα. Κι αν δεν ήταν ο Ζίβκοβιτς που έκανε έξι επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Απλά στο 43' δεν μπόρεσε να γλιτώσει το 3-0 αφού αρχικά η μπάλα πήγε στο δοκάρι του και στην επαναφορά ο Ελαμπντελαουί σκόραρε για το 3-0 που ήταν το σκορ με το οποίοι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η… υπογραφή του αρχηγού και ο Αβραάμ

Μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο ήταν λογικό στο δεύτερο να μην έχουν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους οι «ερυθρόλευκοι». Αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν είχαν φάσεις, δεν μπορούσαν να εκτοξεύσουν το σκορ. Κορυφαίος και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης για την ακριτική ομάδα ο Ζίβκοβιτς με 4 σωτήριες επεμβάσεις. Αλλά αυτό που ήθελε να κάνει ο Ολυμπιακός το έκανε. Συνέχισε να πιέζει και έφτασε σε ένα ακόμα γκολ νωρίς, στο 57', με τον Φορτούνη. Με το σκορ πλέον στο 4-0, πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε τις αλλαγές.

Η πρώτη ήταν ο Μασούρας αντί του Ποντένσε, με το γήπεδο να αποθεώνει τον Πορτογάλο εξτρέμ. Στη δεύτερη, όμως, έγινε πανζουρλισμός στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο ματς ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντί του Μεριά κι ένα γήπεδο στο… πόδι να χειροκροτεί και να αποθεώνει τον 34χρονο αμυντικό για την επιστροφή του, στη δράση, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η τρίτη ήταν ο Χασάν αντί του Φορτούνη, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει και σύστημα με δύο επιθετικούς. Η Ξάνθη δεν περνούσε τη σέντρα, ο Ολυμπιακός έβαλε και πέμπτο γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα και το φινάλε του ματς βρήκε τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να αποθεώνουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

9' Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Σολδάνο δεν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ομάρ που έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

10' 1-0 Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Φορτούνη, ο Γκιλιέρμε στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς.

16' 2-0 Συνεργασία του Φορτούνη με τον Ομάρ από τα δεξιά, ο Νορβηγός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Γκιλιέρμε που πλάσαρε εύστοχα.

19' Ο Φορτούνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

21' Μακρινό δυνατό σουτ από τον Γκιλιέρμε, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

25' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

35' Σουτ του Μελιόπουλου έξω από την περιοχή, ο Σα ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

39' Κλέψιμο του Ντίας πάνω στον Κασάδο, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ με το δεξί πόδι.

40' Νέα μεγάλη ευκαιρία. Συνεργασία Ομάρ με Γκιλιέρμε, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Κασάδο και στρώθηκε στον Ομάρ που δεν σούταρε καλά.

43' 3-0 «Κεραυνός» του Καμαρά έξω από την περιοχή μετά την πάσα του Φορτούνη, η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς και ο Ομάρ με κεφαλιά, στην επαναφορά, έδωσε… αέρα τριών γκολ στον Ολυμπιακό.

50' Μακρινό σουτ από τον Καμαρά, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

57' 4-0 Μακρινή μπαλιά του Γκιλιέρμε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Φορτούνης κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα τον Ζίβκοβιτς.

67' Συνεργασία του Φορτούνη με τον Γκιλιέρμε, σουτ του Ντίας, έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

71' Κόρνερ του Φορτούνη από αριστερά, ο Σισέ αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι δεν βρήκε καλά την μπάλα.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης (Θράκης) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Παπαδόπουλο (80') και Κασάδο (25').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά (69' Παπαδόπουλος), Σισέ, Τσιμίκας, Μ. Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ντίας, Ποντένσε (58' Μασούρας), Φορτούνης (73' Χασάν), Σολδάνο.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντίρεσταμ, Κασάδο (46' Χατζητερζόγλου), Σιλά, Κ. Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Μελιόπουλος, Γουίλιαν, Σαρπόνγκ (66' Θυμιάνης), Μπρίτο (73' Φακκής).

Διαβάστε επίσης

Και η «εξυγίανση» το… βιολί της!

Και η «εξυγίανση» το… βιολί της!

Μία από τα ίδια από τη διαιτησία, η οποία ακόμη και στο 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού συνέχισε το «έργο» της ακυρώνοντας γκολ των Πειραιωτών, αφού ανακάλυψε οφσάιντ στον Μασούρα που καλυπτόταν.