Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκόνη και θρύψαλα η... εξυγίανση

Σκόνη και θρύψαλα η... εξυγίανση
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή, δεν θεωρεί τίποτε πιο ωφέλιμο από το δικό της συμφέρον», είναι μια ρήση που αποδίδεται στον αρχαίο ποιητή Μένανδρο. Τη θυμηθήκαμε ενόψει της κόντρας του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Οπως όλα δείχνουν θα λάβει χώρα στις εκλογές της Τρίτης (16/04) για το ποιος θα είναι ο 13ος πρόεδρος της Superleague, αν και υπάρχει πιθανότητα να αποσυρθεί αυτός που χάνει ή να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, με το τελευταίο να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες επειδή οι εκλογές της Superleague είναι... διπλές, έχουν σχέση με την ΕΠΟ.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, αν αντί για το ρητό στο πρόλογο να βάζαμε εκείνη την... αλησμόνητη φωτογραφία, όπου ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης είναι αγκαλιά και χαμογελούν «από την κορφή μέχρι τα νύχια»! Γράψαμε για νύχια και φαίνεται πως ήταν για το ποιος θα βγάλει το μάτι του άλλου, από ποδοσφαιρικής άποψης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εισβολή του Σαββίδη με το όπλο στην Τούμπα ή τη δήλωση του Μελισσανίδη για τους «μάο-μάο»; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό ή ότι στον περσινό τελικό επεισόδια έγιναν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και μέσα στο ΟΑΚΑ, άσχετα αν δεν τιμωρήθηκαν;

Όλα αυτά δείχνουν ότι τόσο ο ένας όσο και ο άλλος υποκρίνονταν όταν έλεγαν ότι θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε πρώτο πλάνο είχαν το συμφέρον των ομάδων τους. Μεγάλη απόδειξη οι υποψηφιότητες των Μ. Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, άσχετα αν αυτός που χάνει μπορεί να αποσυρθεί.

Με όλα αυτά η... εξυγίανση έγινε σκόνη και θρύψαλα. Αφού πρώτα «δούλεψαν» όλο τον κόσμο με την κωμωδία τους.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΠΟ και ο Βασιλειάδης άρχισαν να τρέμουν από τώρα ενόψει της τρίτης σύγκρουσής τους, και φέτος, σε τελικό Κυπέλλου. Θα πρέπει να ντρέπονται που παρουσιάζουν μια πλασματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κατάντησαν σε κακό χάλι και με δική τους ευθύνη.

Γιατί οι εκλογές της Τρίτης (16/04) στη Λίγκα έχουν σχέση και με την ΕΠΟ; Δεδομένου του εμφυλίου, που καλά κρατεί στο Πάρκο Γουδή, όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι μετά τη ΓΣ της ΕΠΟ που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου (28/06) το μπλοκ του νότου και το μπλοκ του βορρά θα έρθουν σε ρήξη με... κύριο θέμα την επικράτηση, ενόψει της νέας σεζόν.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι επικίνδυνοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα γίνονται για το ποιος θα είναι ο χαλίφης. Μόνο η FIFA μπορεί να τους σταματήσει.

Διαβάστε επίσης