Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο... μικροσκόπιο οι κακές διαιτησίες

Στο... μικροσκόπιο οι κακές διαιτησίες
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 - 08:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Έστω και κατόπιν εορτής, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος της σεζόν, φαίνεται ότι η UEFA άρχισε να ασχολείται με τις κακές διαιτησίες της σεζόν, ή αν προτιμάτε με τα ηχηρά φάλτσα που αλλοίωσαν τόσο το πρωτάθλημα (στην κορυφή και στην ουρά) όσο και το κύπελλο. Είναι αρκετές οι ομάδες που απέστειλαν επιστολές, είτε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέμπερτ Χούμπελ, είτε απευθείας στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, μεταξύ αυτών οι Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα. Και οι επιστολές που εστάλησαν στον Χούμπελ, διαβιβάστηκαν αρμοδίως...

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα παράπονα ήταν για συγκεκριμένες φάσεις που η UEFA έχει την ευκαιρία να τις ελέγξει! Ειδικά μερικά φάλτσα που δεν έχουν προηγούμενο και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, πως είναι δυνατόν ο τάδε διαιτητής, ή ο δείνα βοηθός να μην έχουν δει εξόφθαλμες παραβάσεις ή να «ανακαλύπτουν» φάσεις. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν λάθη κατά κανόνα σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάποιες ευνοήθηκαν συστηματικά και κάποιες άλλες αδικήθηκαν. Για να μην ξεφεύγουμε, η διαιτησία είχε «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο...

Όλα αυτά περνούν από την «ακτινογραφία» της UEFA, καθώς οι καταγγελίες αποδεικνύονται εύκολα, με τη ...δύναμη της εικόνας. Πάντως, για να το προχωρήσουμε λίγο, θα έχει ενδιαφέρον η UEFA να ζητήσει τις βαθμολογίες των παρατηρητών, επειδή βλέπουμε διαιτητές ή βοηθούς που έχουν κάνει σημαντικό λάθος, να παίζουν την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Οι καταγγελίες φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την ΚΕΔ. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πρέπει να αλλάξει, καθώς ο Περέιρα και οι... λοιποί (Μαρίν, Λίντμπεργκ, Καλύβας, Τριτσώνης, Κουκουλάκης) έδειξαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική διαιτησία.

Διαβάστε επίσης

Το πρωτάθλημα των Πρεσπών με αποδείξεις! (video)

Το πρωτάθλημα των Πρεσπών με αποδείξεις! (video)

Αυτό είναι το πρωτάθλημα που κατέκτησε… δίκαια ο ΠΑΟΚ, όπως έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στα συγχαρητήριά του στους Θεσσαλονικείς. Το πρωτάθλημα της… εξυγίανσης, των δεκάδων διαιτητικών «οργιών» υπέρ του ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα των Πρεσπών!