Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα γκρουπ για την κλήρωση της 18ης Ιουνίου

Τα γκρουπ για την κλήρωση της 18ης Ιουνίου
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 - 09:12
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα αγωνιστική πέρασε στα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και δεν άλλαξε κάτι σε ό,τι αφορά τις λίγκες που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός και περιμένει να δει τι θα γίνει, ενόψει της κλήρωσης της 18ης Ιουνίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Πάντως, οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές με τα βλέμματα των «ερυθρολεύκων» να είναι στο τουρκικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου μπορούν να υπάρχουν αλλαγές στη βαθμολογία που θα επηρεάσουν τα δεδομένα της κλήρωσης.

Όλα είναι ανοικτά στην Τουρκία, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Με την Μπασάκσεχιρ πρωτοπόρο με 62 πόντους, τη Γαλατασαράι δεύτερη με 59 και την Μπεσίκτας στην τρίτη θέση με 56 βαθμούς. Το μοναδικό που δεν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να τερματίσει στη δεύτερη θέση η Μπεσίκτας που έχει υψηλότερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA. Στην Ολλανδία, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν Άγιαξ και Αϊντχόφεν ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 77 βαθμούς. Στη διαφορά τερμάτων η PSV είναι στη δεύτερη θέση, άρα υποψήφια αντίπαλος για τον Θρύλο.

Σε ό,τι αφορά την Αυστρία όπου πλέον είμαστε στα πλέι οφ, η Σάλτσμπουργκ είναι πρωτοπόρος, στο +9 (37 με 28) από την δεύτερη ΛΑΣΚ Λιντζ. Η οποία είναι υποψήφια αντίπαλος, όπως κι όποια άλλη ομάδα τερματίσει σε αυτή τη θέση κι έπεται στην βαθμολογία. Διότι με το συντελεστή που έχουν όλες οι ομάδες στη βαθμολογία, είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Θρύλου. Το μοναδικό που δεν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να χάσει το πρωτάθλημα η Σάλτσμπουργκ και να τερματίσει εκείνη δεύτερη, διότι έχει περισσότερους πόντους στην κατάταξη της UEFA και θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Στην Τσεχία μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, η Σλάβια Πράγας είναι πρώτη με +4 από την Πλζεν (σ.σ.: 69 με 65). Εν συνεχεία υπάρχουν τα πλέι οφ όπου κάθε ομάδα θα δώσει 5 ματς. Ό,τι κι αν γίνει, όμως, στη δεύτερη φάση του τσέχικου πρωταθλήματος, όποια ομάδα κι αν τερματίσει δεύτερη, είτε δηλαδή η Πλζεν, είτε η Σλάβια Πράγμας θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Η μοναδική χώρα που όλα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα είναι στην Ελβετία. Εκεί η Βασιλεία είναι στη δεύτερη θέση, στο +16 από την τρίτη Τουν (σ.σ.: 56 με 40 βαθμούς), έξι ματς πριν το φινάλε. Και μόνο εάν δεν... κατέβει να αγωνιστεί θα χάσει τη δεύτερη θέση. Πάντως, βάσει των βαθμών που έχει η Βασιλεία στο UEFA ranking, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

ΓΚΡΟΥΠ ΙΣΧΥΡΩΝ

Βασιλεία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αϊντχόφεν

ΓΚΡΟΥΠ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ

Πλζεν

Γαλατασαράι

ΛΑΣΚ Λιντζ

Διαβάστε επίσης