Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην παγκόσμια ελίτ ο Ολυμπιακός!

Στην παγκόσμια ελίτ ο Ολυμπιακός!
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 - 21:42

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να γράψει ιστορία την τελευταία 25ετία. Μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια να μην έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, με τους λόγους που συνέβη αυτό να είναι απόλυτα κατανοητοί απ’ όλους, με την… εξυγίανση να κόβει και να ράβει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, ο Θρύλος συνεχίζει να βρίσκεται στην παγκόσμια ελίτ.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 44 πρωταθλήματα, όταν όλες οι άλλες ομάδες μαζί έχουν 39, κάτι το οποίο τα λέει όλα.

Ο Θρύλος έχει πετύχει, όμως, τα τελευταία χρόνια κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, το οποίο πολύ λίγες ομάδες παγκοσμίως έχουν ή μπορούν να καταφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα, ιστοσελίδα από το εξωτερικό, η «prensafutbol.cl» ετοίμασε ένα θέμα με τις ομάδες σε όλο τον πλανήτη, όπου έχουν κατακτήσει τα περισσότερα διαδοχικά πρωταθλήματα. Ανάμεσά τους, φυσικά, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος πανηγύρισε 7 διαδοχικούς τίτλους από το 1997-2003, ενώ το ίδιο έπραξε και από το 2011 έως το 2017!

Οι 7 διαδοχικοί τίτλοι πρωταθλημάτων που έχει πετύχει ο Θρύλος και μάλιστα 2 φορές, τον κατατάσσουν στην 4η θέση παγκοσμίως στο συγκεκριμένο κομμάτι, πάνω από τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά, στην πρώτη θέση με 11 διαδοχικούς τίτλους βρίσκεται η κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ακολουθεί η Ρέιντζερς στην Σκωτία με 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Στην 3η θέση βρίσκεται η Γιουβέντους με 8 συνεχόμενους τίτλους πρωταθλημάτων.

Στην 4η θέση βρίσκεται η Σέλτικ, η οποία έχει κατακτήσει 7 συνεχόμενους τίτλους. Τη φετινή σεζόν, μάλιστα, πάει για το 8ο συνεχόμενο.

7 συνεχόμενους τίτλους, όπως προαναφέραμε, έχει πανηγυρίσει δύο φορές ο Ολυμπιακός, ενώ το ίδιο έχει πράξει στην Γαλλία και η Λυών.

Εκτός από τον Ολυμπιακό και η Αλ Αχλί έχει πανηγυρίσει 7 διαδοχικά τρόπαια, κάτι το οποίο έχει καταφέρει 2 φορές στην ιστορία της στην Αίγυπτο.

6 σερί κατακτήσεις έχει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα κάνει φέτος όπως φαίνεται το 7 στα 7. Η Πενιαρόλ έχει πανηγυρίσει 5 διαδοχικά τρόπαια στην Ουρουγουάη.

Τέλος, στο συγκεκριμένο θέμα στην 10η θέση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να έχει κατακτήσει μόνο 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα, ωστόσο, μετράει 10 τα τελευταία 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

«Κοντά στον Ολυμπιακό ο Ματιέ»

«Κοντά στον Ολυμπιακό ο Ματιέ»

Αυτό τονίζεται στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο ότι ο έμπειρος Γάλλος αμυντικός ενδιαφέρεται για την προοπτική των Πειραιωτών.