Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εξυγίανση» σημαίνει άρρωστο ποδόσφαιρο

«Εξυγίανση» σημαίνει άρρωστο ποδόσφαιρο
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019 - 17:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι οιωνοί δεν είναι καλοί ενόψει του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου. Κανονικά ο αγώνας θα έπρεπε να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, όμως πλέον το ματς αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι FIFA, UEFA και Βασιλειάδης αρρώστησαν βαριά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς άπαντες (δηλαδή ο Υφυπουργός, οι υπερκείμενες αρχές και η διοίκηση Γραμμένου της ΕΠΟ φοβούνται σοβαρά επεισόδια).

Αυτός είναι και ο λόγος που στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε να γίνει το ματς του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς θεατές, μόνο με προσκλήσεις αφού δεν... κατάφεραν να το «μεταφέρουν» στο εξωτερικό, αφενός επειδή το τελευταίο δεν συνέφερε οικονομικά, αφετέρου επειδή θα γελούσαν μέχρι και τα ραδίκια στα ελληνικά λιβάδια!

Η σχετική διαρροή έγινε για να μετρήσουν αντιδράσεις. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα γίνει την Πέμπτη (02/05). Ο Βασιλειάδης θεωρεί πως αν γίνουν επεισόδια θα αποτελέσουν πλήγμα ενόψει εκλογών (Ευρωεκλογών, Περιφερειακών, Δημοτικών), η ΕΠΟ επειδή θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος να γίνει Grexit, καθώς η FIFA και η UEFA έχουν προειδοποιήσει σχετικά. Στην καλύτερη περίπτωση τα εισιτήρια για τον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα είναι λιγότερα από πέρσι.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά δεν παραιτείται κανείς από αυτούς από αυτούς που το έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Αυτές είναι οι... Κυριακές που ήθελαν;

Γελάει ο κόσμος με την κατάντια τους. «Μπορεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Βασιλειάδης που πυροδότησε το σενάριο για τελικό χωρίς θεατές, το οποίο δεν διαψεύστηκε. Από την άλλη πλευρά, μόνο ο ΠΑΟΚ πιέζει για κόσμο, επειδή πιέζεται από τους οπαδούς του...

Συμπέρασμα: Ο τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου ξυπνά μνήμες Πανθεσσαλικού.

Διαβάστε επίσης

Με το μυαλό στη Λάρισα

Με το μυαλό στη Λάρισα

Ναι μεν την Κυριακή είναι το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, αλλά η συγκέντρωση παραμένει υψηλή.