Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: Το... βαρέλι δεν έχει πάτο!

Διαιτησία: Το... βαρέλι δεν έχει πάτο!
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019 - 21:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με την ελληνική διαιτησία νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Υπάρχουν αρκετοί διαιτητές για να μας το θυμίζουν αυτό, με τις αποφάσεις τους. Σαν αυτή που πήρε ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) στο 48' του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0, καθώς ακύρωσε κανονικό γκολ του Τσιλιανίδη, ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον. Αν έχετε όρεξη αναζητείστε το βιντεάκι για να διαπιστώσετε κι εσείς ότι πρόκειται για πολύ αστεία απόφαση!

Και στο Κύπελλο, φάνηκε ότι το βαρέλι (με τη διαιτησία) δεν έχει πάτο. Κατά σύμπτωση ευνοήθηκαν οι ομάδες (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) που έφτασαν στον τελικό, οι ομάδες που η διαιτησία σφύριξε 100-0 υπέρ τους και στο πρωτάθλημα, ενώ πάντα ήταν 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Κι όμως, ο Ευαγγέλου παραμένει στον πίνακα, όπως παραμένουν και οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Σκουλάς (Θεσσαλίας), Ευθυμιάδης (Πιερίας) που έβαλαν τα... φάλτσα του για να κάνουν... εξυγίανση. Στον προημιτελικό Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Χουλτ, καταλογίζοντας την εσχάτη των ποινών υπέρ της ΑΕΚ σε παράβαση εκτός της μεγάλης περιοχής! Παράλληλα, στη ρεβάνς ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ο Σκουλάς έκανε ένα... τσουβάλι λάθη με αποκορύφωμα ότι στο 119' έδωσε πέναλτι, αν και δεν υπήρχε χέρι του Μανθάτη αφού η μπάλα βρήκε το στήθος. Με αυτό ο Βιεϊρίνια έκανε το 4-2.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, εκτός από το λάθος του Ευαγγέλου στην Τρίπολη, υπάρχει και το λάθος του Ευθυμιάδη στο πρώτο ματς της Τούμπας, ο οποίος ανταμείφθηκε, μπαίνοντας βοηθός και στην Τρίπολη! Στην Τούμπα ο Ευθυμιάδης κακώς μέτρησε το πρώτο γκολ (2-0) τους Μάτος, καθώς ο Βραζιλιάνος έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης

Στην εθνική Αιγύπτου ο Χασάν

Στην εθνική Αιγύπτου ο Χασάν

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στη λίστα των παικτών που θα έχει ο Χαβιέ Αγκίρε στην προεπιλογή ενόψει Κόπα Άφρικα.