Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από δυο χωριά χωριάτες!

Από δυο χωριά χωριάτες!
Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 - 19:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τις φωτογραφίες, στις οποίες οι Μελισσανίδης, Σαββίδης ήταν αγκαλιά και γελούσαν από κοινού μπήκε πολύ νερό στο... αυλάκι και στην πορεία βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Πλέον, αποδείχθηκε ότι η... εξυγίανσή τους δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πρόσκαιρη συμμαχία και παρότι ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ομάδων τους, χωριστά η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, είχαν τις αβάντες όχι μόνο των Υφυπουργών Αθλητισμού (Κοντονής, Βασιλειάδης), όπως και ολόκληρης της Κυβέρνησης!

Αυτή η... αγάπη τους έγινε «δίκοπο μαχαίρι», που λέει και το τραγούδι, καθώς από την κοινή φωτογράφισή τους, φτάσαμε στη χθεσινή επίσκεψη του «διοικητή» της ΑΕΚ, ΄'όπως τον... βάφτισε η ΕΕΑ, στα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί ο Μελισσανίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσαν και ο πρόεδρος της Λίγκας, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, ο Νο 2 της ΚΕΔ Φερνάντεζ Μαρίν, ο Λιφ Λίντμπεργκ (που είναι ο τρίτος τη τάξει στην ΚΕΔ) και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ.

Η συνάντηση είχε... φόντο τον τελικό Κυπέλλου, λέγεται ότι ο Μελισσανίδης έκανε παράπονα για τη διαιτησία και ζήτησε ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Λογικά, για να κάνουμε και χιούμορ, θα πρέπει να γέλασαν και οι πέτρες, άλλωστε είναι γνωστό και το ρητό ο «κόσμος το' χει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι». Αν η ΑΕΚ που ευνοήθηκε σε ποσοστό 100-0 έχει παράπονα, τι να πει και ο Ολυμπιακός;

Πέρα από τα παραπάνω η επίσκεψη του Μελισσανίδη στον Περέιρα επιβεβαιώνει ότι μαίνεται πόλεμος μεταξύ των «εξυγιαντών»! Παράλληλα, τέτοιες κινήσεις επιβεβαιώνουν ότι στην ΕΠΟ, οι παράγοντες της οποίας είναι χωρισμένοι στο μπλοκ του βορρά και στο μπλοκ του νότου, θα ακολουθήσει η οριστική ρήξη.

Βαθύ σκοτάδι...

Παρότι η FIFA θέλει διαφάνεια, η επίσκεψη Μελισσανίδη δεν προαναγγέλθηκε, ούτε εκδόθηκε ανακοίνωση για το τι ειπώθηκε, λες και επρόκειτο για κρατικά μυστικά. Αυτό δείχνει ότι στην... εξυγίανση επικρατεί βαθύ σκοτάδι, παρότι στη συνάντηση έλαβε μέρος τόσος κόσμος, μέχρι ο εκπρόσωπος της FIFA (Φούσεκ). Ας ζήτησε ολόκληρη Γενική Γραμματέας της FIFA, η Φατμά Σαμούρα να ρίξει η ΕΠΟ βάρος στην επικοινωνιακή της πολιτική. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την «εξυγίανση». Όμως, επειδή υπάρχει αυτό το σκοτάδι, οι αρμόδιοι εκτίθενται όσο δεν παίρνει απέναντι στους φιλάθλους.

Κανενός τσιφλίκι

Με αφορμή το... σκοτάδι από την επίσκεψη Μελισσανίδη στην ΕΠΟ, οι αρμόδιοι εκτίθενται στο «ζενίθ», επειδή διέρρευσε ότι «θέμα συζήτησης ήταν η διαιτησία και το μέλλον της». Ειδικά για τη διαιτησία πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, επειδή δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πάντως, ένα ενδιαφέρον θα είχαν οι απαντήσεις του Περέιρα στα παράπονα του Μελισσανίδη. Άραγε, θα του είπαν ότι υπεύθυνος για τους ορισμούς είναι ο Μαρίν; Ο Φούσεκ θα... ενημέρωσε ότι η FIFA στηρίζει τον Πορτογάλο; Ο Τσέχος άκουσε ή όχι προηγούμενες καταγγελίες για κάποιον Γιαννάκη και... κάποιον Θωμά;

Διαβάστε επίσης

Γελάει ο κόσμος με τις δηλώσεις του Ίνγκασον!

Γελάει ο κόσμος με τις δηλώσεις του Ίνγκασον!

Έπαθε… Λουτσέσκου και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι δέχτηκε χτύπημα (!) από τον Τσιλιανίδη, πριν εκείνος σκοράρει, σε μία φάση όπου είδε όλη η Ελλάδα ότι ξεκάθαρα βούτηξε και ο Ευαγγέλου ανακάλυψε φάουλ.