Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοβαρός και στη Λάρισα, άνετα 3-0...

Σοβαρός και στη Λάρισα, άνετα 3-0...
Κυριακή, 5 Μαΐου 2019 - 20:55

Εάν υπάρχει κάτι που θα κρατήσει ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός είναι η αγωνιστική του συμπεριφορά στο φινάλε της σεζόν. Εκτός στόχων η ομάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά αυτό δεν «χάλασε» την εικόνα. Σοβαρότητα και συγκέντρωση ως το τέλος, με το πρωτάθλημα να τελειώνει με δέκα σερί νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 στην έδρα της ΑΕΛ, παίζοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα ματς που ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε σύστημα και παρέταξε τον Θρύλο με 3-5-2. Αλλά αυτό δεν αποτέλεσε... πρόβλημα, αφού η ομάδα του προσέφερε θέαμα και σημείωσε ξανά πολλά γκολ.

Ποιότητα και αποτελεσματικότητα

Ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά φέτος, σε επίσημο ματς του Ολυμπιακού, επέλεξε σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς. Μεριά, Αβραάμ και Σισέ. Τους Τσιμίκα και Ομάρ στις πτέρυγες, τον Ανδρούτσο μαζί με τον Καμαρά στον άξονα και τον Νάτχο μπροστά τους. Στην επίθεση Χασάν και Σολδάνο. Στο τέρμα, όπως και με τη Λαμία, ο Λοντίγκιν. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο είχε μεν κατοχή μπάλας, αλλά όχι συνοχή. Δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του. Το σύστημα 3-5-2 ήταν κάτι νέο για τους «ερυθρόλευκους» και χρειάστηκαν χρόνο για να προσαρμοστούν. Η δυσκολία είχε να κάνει και με το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν σε πολλές φορές με όλους τους παίκτες τους πίσω από τη σέντρα.

Όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο οι παίκτες του Θρύλου άρχισαν να κινούνται πιο σωστά στον αγωνιστικό χώρο και να συνδυάζονται καλύτερα. Με τον Νάτχο να δίνει μια καταπληκτική πάσα για τον Χασάν και τον τελευταίο να «εκτελεί» τον Κρίστινσον στο 24' για το 0-1. Ο Ισραηλινός ξανά ασίστ, μετά το ματς στη Λαμία. Πολλά τρεξίματα από τον Ομάρ δεξιά, ενώ στην άμυνα ο Αβράμ ήταν σταθερός. Με το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό να είναι η ανασταλτική του συμπεριφορά, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την περιοχή του Λοντίγκιν. Αντίθετα, οι παίκτες του Μαρτίνς έφταναν στην περιοχή του Κρίστινσον με ευχέρεια και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα είχαν σκοράρει και δεύτερο γκολ. Δεν το πέτυχαν και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Ανέβασε... στροφές και κυριάρχησε

Αυτό που άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Όσες ευκαιρίες έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος, τις έκαναν στο ξεκίνημα του δευτέρου. Ήταν το διάστημα που ο Θρύλος έκανε αρκετές φάσεις, πέτυχε το 0-2 με τον Ομάρ. Αλλά κυρίως ήταν το διάστημα που βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι. Πλέον, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχε εξοικειωθεί με το σύστημα 3-5-2, είχαν καλές συνεργασίες, σωστές θέσεις και πατούσαν εύκολα την περιοχή του Κρίστινσον. Ο Ελαμπντελαουί σημείωσε το 0-2 (49'), ενώ ο Χασάν έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-3. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στο ματς τον Φορτούνη, αντί του Χασάν.

Σε ένα τέτοιο ματς, ο γκολκίπερ του Θρύλου μια φορά θα χρειαστεί να επέμβει. Ο Λοντίγκιν το έκανε πολύ καλά αυτό στο 62'. Στο χώρο του κέντρου, εκτός από τον Νάτχο που δέσποσε με τις δύο ασίστ, εξαιρετική δουλειά έκανε ο Ανδρούτσος, πολλά τρεξίματα ο Καμαρά. Στην άμυνα ο πιο σταθερός από τους τρεις στόπερ ήταν ο Αβραάμ, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο και ο Τσιμίκας ανέβασε την απόδοσή του. Πλέον οι δύο πλάγιοι μπακ του Ολυμπιακού, που έπαιζαν όλη την πλευρά, έκαναν πολλή δουλειά, συμμετείχαν ενεργά και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μαρτίνς έβαλε στη συνέχεια, διαδοχικά στο ματς, Γκερέρο και Τοροσίδη. Με τον «Τόρο» να φτιάχνει το τρίτο γκολ για τον Καμαρά (0-3). Πάλι γκολ από έναν μέσο για τον Θρύλο, όπως συνέβη πολλάκις στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6' Εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόβσκι, ο Γκόλιας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μόρα και πέρασε μακριά από την εστία του Λοντίγκιν.

24' 0-1 Κάθετη πάσα του Νάτχο για τον Χασάν, έβγαλε τον Αιγύπτιο σε θέση βολή και ο «Φαραώ» δεν αστόχησε κι άνοιξε το σκορ.

36' Σέντρα του Ομάρ από τα αριστερά, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά λίγο πριν το ύψος του πέναλτι, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

38' Εξαιρετική κίνηση του Τσιμίκα από τα αριστερά που απέφυγε τον Καρανίκα, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Ομάρ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ από πλεονεκτική θέση.

46' Ο Σολδάνο κυνήγησε τη φάση, έκλεψε την μπάλα από τον Μόρα, πάσαρε στον Νάτχο που σούταρε από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε.

48' Μακρινό σουτ του Ανδρούτσου, δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον.

49' 0-2 Ο Νάτχο πήρε την μπάλα, έφτασε στο ύψος της περιοχής, γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Ομάρ που την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι» του Κρίστινσον.

51' Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Χασάν αμαρκάριστος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

53' Ο Νάτχο τροφοδότησε τον Ομάρ στα δεξιά που έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Σολδάνο με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Χασάν που δεν κατάφερε, με κεφαλιά επίσης, να νικήσει από κοντά τον Κρίστινσον.

57' Λάθος από τον Σισέ με τον Μπάλλα να κλέβει την μπάλα, να κάνει το παράλληλο γύρισμα, αλλά το σουτ του Νούνιτς δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν.

62' Μεγάλη επέμβαση του Λοντίγκιν σε κοντινό σουτ του Σεσέροβιτς, ενώ στη συνέχεια πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Κούνιτς.

69' Γρήγορη αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Σολδάνο να διώχνει με κεφαλιά, τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Νάτχο, εκείνος έβγαλε σε θέση βολή τον Τσιμίκα, αλλά ο νεαρός αστόχησε από καλό σημείο.

70' Σουτ του Κούνιτς έξω από την περιοχή, μετά το λάθος του Μεριά, η μπάλα πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

80' Σέντρα του Τσιμίκα, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Κρίστινσον μπλόκαρε εύκολα.

86' 0-3 Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Καμαρά με καρφωτή κεφαλιά νίκησε ξανά τον Κρίστινσον.

90'+2 Ατομική ενέργεια του Φορτούνη και σουτ έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Κρίστινσον.

Ο διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μόρα (33'), Καρανίκα (75') και Παπαδόπουλο (19'), Καμαρά (82').

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας (79' Γρομητσάρης), Γκόλιας, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67' Νούσιος), Νούνιτς (58' Κούνιτς), Σικάβκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Μεριά, Αβρ. Παπαδόπουλος, Σισέ, Ελαμπντελαουί (82' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72' Γκερέρο), Χασάν (58' Φορτούνης), Σολδάνο.

Διαβάστε επίσης

Επέστρεψε με ασίστ ο Τοροσίδης

Επέστρεψε με ασίστ ο Τοροσίδης

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στην ΑΕΛ, σημειώνοντας μάλιστα και ασίστ στο τελικό 3-0 του Θρύλου από τον Καμαρά.

Γκολάρα από τον Ομάρ! (vid)

Γκολάρα από τον Ομάρ! (vid)

Ο Νορβηγός αμυντικός του Ολυμπιακού με ένα υπέροχο σουτ, έπειτα και πάλι από ασίστ του Νάτχο, έκανε το 2-0 υπέρ του Θρύλου στο 49’ της αναμέτρησης με την ΑΕΛ.