Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να δουλέψω στην Ακαδημία γιατί γνωρίζει την καριέρα μου»

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να δουλέψω στην Ακαδημία γιατί γνωρίζει την καριέρα μου»
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 - 18:31

Στην ιστοσελίδα «lafiguradelacancha.com» μίλησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην παρουσία του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, καθώς και στα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα:

-Τι κάνεις τώρα; Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Δουλεύω στην ακαδημία του Ολυμπιακού εδώ και τρία χρόνια. Είμαι προπονητής στην U-16, παλιότερα στην U-19. Ζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια.

-Ζεις στην Ελλάδα με την οικογένειά σου;

«Ναι και όταν τελειώσει η σεζόν, θα πάμε στη Μαγιόρκα όπου έχω το σπίτι μου».

-Πώς τα καταφέρνεις με τη γλώσσα στην Ελλάδα;

«Σήμερα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλάς και να επικοινωνείς».

-Οι παίκτες από την Ακαδημία μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα;

«Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε ένα βασικό μοντέλο παιχνιδιού. Έχουμε την πρώτη ομάδα και μετά έχουμε ομάδες U-19, U-17, U-16, U-15, U-14 σε U-10. Έχουμε πολλούς προπονητές και πολλούς τρόπους εργασίας. Στο U-19 και U-17 εργάζονται περισσότερο με την εκπαίδευση των παικτών ώστε να φτάσουν στην πρώτη ομάδα».

-Είσαι υπάλληλος του κλαμπ;

«Ναι. Έφτασα εδώ το 2010 και έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος ήθελε να δουλέψω πάνω στην κατάρτιση των παικτών γιατί γνωρίζει την καριέρα μου. Τώρα υπάρχει ένας Πορτογάλος που ήρθε φέτος, ο οποίος διαμορφώνει το στυλ της Ακαδημίας, έτσι δημιουργούμε μια φιλοσοφία παιχνιδιού για να φτάνουν οι παίκτες στην πρώτη ομάδα με τον καλύτερο τρόπο».

-Είναι πρόθεσή σου να ξεκινήσεις καριέρα προπονητή;

«Όπως είπα, βρίσκομαι στην Ακαδημία εδώ και τρία χρόνια και ανελίσσομαι σιγά-σιγά. Πρέπει να αποκτήσω τον τίτλο του προπονητή, αν θέλω να ξεκινήσω αύριο καριέρα προπονητή».

Διαβάστε επίσης

Οδηγός για τη συνέχεια…

Οδηγός για τη συνέχεια…

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Θρύλου και το σερί 10 νικών του στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα 33 γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις 5 στην άμυνα, αποτελεί γερή βάση για τη νέα χρονιά.

Ο «πανταχού παρών» Καμαρά

Ο «πανταχού παρών» Καμαρά

Ο μέσος από τη Γουινέα έτρεξε πολύ στο ματς στη Λάρισα, έδωσε τις περισσότερες πάσες από πλευράς Ολυμπιακού και σκόραρε.