Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτά περιμένει ο Ολυμπιακός από τα άλλα πρωταθλήματα ενόψει της κλήρωσης

Αυτά περιμένει ο Ολυμπιακός από τα άλλα πρωταθλήματα ενόψει της κλήρωσης
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 - 13:17
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε περίπου 40 ημέρες θα γίνει η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Εκεί που θα είναι και ο Ολυμπιακός. Με τους «ερυθρολεύκους» να περιμένουν τις εξελίξεις σε δύο πρωταθλήματα. Στην Τουρκία και την Ολλανδία. Τρεις αγωνιστικές μένουν στο πρώτο, δύο στο δεύτερο και όλα είναι ακόμα ανοικτά.

Ο κακός «χαμός» γίνεται στην Τουρκία. Μένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές. Η κατάσταση έχει ως εξής. Γαλατασαράι και Μπασάκσεχιρ στις δύο πρώτες θέσεις με 63 βαθμούς, στην τρίτη θέση και το -4 από την κορυφή η Μπεσίκτας με 59. Το μοναδικό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι ένα. Να μην καταλάβει τη δεύτερη θέση η Μπεσίκτας, με καλύτερο συντελεστή στο ranking της UEFA. Υπάρχει και το ντέρμπι Γαλατασαράι-Μπασάκσεχιρ την 33η αγωνιστική, στις 19 Μαΐου. Στο πρώτο γύρο το μεταξύ τους ματς είχε λήξει ισόπαλο και στο τουρκικό πρωτάθλημα το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, το 2ο είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, το 3ο είναι η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους και το 4ο είναι η διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα με τη Γαλατασαράι να έχει +8 σε σχέση με την Μπασάκσεχιρ.

Στην Ολλανδία όλα είναι ανοικτά. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, Άγιαξ και Αϊντχόφεν ισοβαθμούν στους 80 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τον τίτλο ο Αίας, γιατί εάν τερματίσει δεύτερος, έχει υψηλότερο συντελεστή στην κατάταξη της UEFA, άρα εάν είναι δεύτερος θα πάει στους ισχυρούς.

Εκεί έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα...

Στην Ελβετία έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η τελική κατάταξη. Μένουν ακόμα 4 αγωνιστικές, αλλά η Βασιλεία θα τερματίσει δεύτερη και θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, στις 18 Ιουνίου.

Στην Αυστρία η κατάσταση είναι δεδομένη. Η Σάλτσμπουργκ θέλει ένα βαθμό για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά το ίδιο ισχύει και για την ΛΑΣΚ Λιντζ και τη δεύτερη θέση. Κι αν πάρει έναν πόντο ακόμα, θα βρεθεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, στο γκρουπ των αδυνάτων.

Στην Τσεχία δεν έχει καμία σημασία η τελική κατάταξη. Τέσσερα ματς πριν το τέλος του πρωταθλήματος, στην πρώτη θέση είναι η Σλάβια Πράγας, στο +2 από τη δεύτερη Πλζεν. Η τελευταία στο +11 από την 3η Σπάρτα Πράγας. Όποια κατάληξη κι αν έχει το πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση στο τσεχικό πρωτάθλημα φέρνει την ομάδα που θα το κατακτήσει στο γκρουπ των ανίσχυρων του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League.

Διαβάστε επίσης

Οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά

Οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά

Αρκετά παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού θα δώσουν το «παρών» στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει τις αποφάσεις του.