Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απαξίωση δεν έχει πάτο για τους Ελληνες διαιτητές

Η απαξίωση δεν έχει πάτο για τους Ελληνες διαιτητές
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι... κόκκινες κάρτες που τους δείχνουν οι αρμόδιοι δεν έχουν τελειωμό για τους Ελληνες διαιτητές. Κοινώς, η απαξίωση για αυτούς δεν έχει πάτο, καθώς σε κάθε ευκαιρία οι αρμόδιοι δείχνουν ότι δεν τους υπολογίζουν. Όλα άρχισαν με τον περσινό τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, όπου για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια σφύριξε ξένος ρέφερι, πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός Μπορμπαλάν με συμπατριώτες του βοηθούς και τέταρτο τον Σιδηρόπουλο.

Ακολούθησε ο κανονισμός που επιβλήθηκε από τη FIFA να σφυρίζουν αλλοδαποί διαιτητές στα ντέρμπι, όπως και έγινε, ενώ συνέπεια της κακής απόδοσης των ρέφερι της Superleague ήταν το σύνολο των ομάδων να ζητούν ξένους, καθώς οι Έλληνες αλλοίωσαν τη βαθμολογία σε κορυφή και ουρά, όπως επίσης αλλοίωσαν και το Κύπελλο.

Μια ακόμη... κόκκινη κάρτα για τους εγχώριους ρέφερι είναι πραγματικότητα! Εχει να κάνει με την αποβολή τους από τον τελικό Κυπέλλου. Ναι, σωστά το καταλάβατε μέχρι και ο τέταρτος θα είναι Γερμανός!

Το ματς θα σφυρίξει ο Φέλιξ Τσβάιερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόρστεν Σκίφνερ και Μάρκο Ακχμούλερ και τέταρτο τον Σβεν Γιαμπλόνσκι,. Επίσης, από την ίδια χώρα, τη Γερμανία, θα είναι και οι χειριστές του VAR το οποίο θα κάνει «πρεμιέρα» στα ελληνικά γήπεδα, καθώς η FIFA άναψε το «πράσινο» φως για τη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα υπεύθυνοι για το VAR θα είναι η Σάσα Στέγκεμαν και ο Μαρκ Μπορς. Η εγκατάσταση θα είναι νοικιασμένη και αξίζει να σημειωθεί ότι στο test event στον αγώνα Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0 οι φάσεις έφταναν με καθυστέρηση στο αποκαλούμενο «σκοτεινό δωμάτιο», το δωμάτιο του VAR.

Παρατηρητής θα είναι το μέλος της ΚΕΔ Λιφ Λίντμπεργκ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν ορίστηκαν επιπρόσθετοι.

Διαβάστε επίσης

Υπομονή και αναμονή...

Υπομονή και αναμονή...

Οι περιπτώσεις των Ματιέ και Βαλμπουενά είναι στο... κάδρο του Ολυμπιακού, αλλά έχουν ιδιαιτερότητες.