Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεσιτάλ ομαδικού ποδοσφαίρου!

Ρεσιτάλ ομαδικού ποδοσφαίρου!
Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 - 19:19
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Αλλά φέτος ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει τα τελευταία 9 χρόνια. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από τον αριθμό των παικτών του ρόστερ που έδωσαν έστω και μια ασίστ. Συνολικά 22 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του Θρύλου έφτιαξαν από τουλάχιστον ένα γκολ για τους συμπαίκτες τους.

Δεν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο την τελευταία 9ετία ο Ολυμπιακός. Να έχει 22 παίκτες του με ασίστ. Μια φορά από το 2010/11 και μετά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάνω από 20 ασίστ. Τη σεζόν 2014/15 όταν μέτρησαν 21 ασίστ. Φέτος δημιούργησαν νέα επίδοση με τους 22 ξεχωριστούς παίκτες τους, που συνέβαλλαν στην επίτευξη των 104 γκολ που σημείωσε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Θρύλου που έφτιαξαν γκολ και έδωσαν ασίστ φέτος, ξεχώρισε ο Φορτούνης. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» είχε 16, ενώ ακολουθούν με 9 ο Ποντένσε, με 7 ο Ομάρ, με 5 οι Κούτρης, Νάτχο, με 3 οι Γκερέρο, Τοροσίδης και Τσιμίκας, με 2 οι Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μιράντα, Σολδάνο, ενώ από μια (1) είχαν οι Ανδρούτσος, Βούκοβιτς, Γιάννης Μασούρας, Γιώργος Μασούρας, Μπουχαλάκης, Ναουέλ, Ντίας, Φετφατζίδης, Χασάν και Χριστοδουλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Διεθνής διασυρμός ξανά...

Διεθνής διασυρμός ξανά...

Για μία ακόμη χρονιά η… εξυγίανση ρεζίλεψε με το χειρότερο δυνατό τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο, διοργανώνοντας για 3η σερί χρονιά έναν τελικό-παρωδία.

Ο Θρύλος στους ισχυρούς

Ο Θρύλος στους ισχυρούς

Ο Άγιαξ πήρε το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, η Αϊντχόφεν τερμάτισε δεύτερη και ο Ολυμπιακός θα είναι στο γκρουπ των «δυνατών» στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου.