Ντουντούκα
Καλωσήρθατε αδέρφια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Οι μάσκες έπεσαν! Εξυγίανση με “αναβάθμιση” των χούλιγκαν σε VIP»

«Οι μάσκες έπεσαν! Εξυγίανση με “αναβάθμιση” των χούλιγκαν σε VIP»
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 - 19:09

Απίθανα πράγματα συνέβησαν και στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Με τις «ομορφιές» που σημειώθηκαν να ντροπιάζουν για μία ακόμη χρονιά τη χώρα μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν και στο φετινό τελικό, τονίζοντας ότι έπεσαν οι μάσκες, με την… εξυγίανση να «αναβαθμίζει» τους χούλιγκαν σε VIP.

«Το τέλμα του ελληνικού ποδόσφαιρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP.

Οι μάσκες έπεσαν!

Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μας και να αποσύρουν επιτέλους τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους. Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα.

Άλλωστε, η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας».

Διαβάστε επίσης

Επιμένουν για Ολυμπιακό και Σκρτελ

Επιμένουν για Ολυμπιακό και Σκρτελ

Σύμφωνα με νέο τουρκικό δημοσίευμα οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Σλοβάκου αμυντικού, έχοντας όμως μεγάλο ανταγωνισμό.