Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο σκάνδαλο ατιμωρησίας ενόψει...

Νέο σκάνδαλο ατιμωρησίας ενόψει...
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 - 20:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο Ολυμπιακό Στάδιο είχαμε επεισόδια, όμως το... κλίμα δεν είναι για επιβολή ποινών, αφού με αυτό το σκεπτικό ο τελικός έγινε μόνο με προσκλήσεις. Κανονικά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με σκληρό κατηγορητήριο, ακόμη και μπροστά σε κατηγορητήριο με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών και φυσικά τιμωρία της έδρας!

Όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε νέο σκάνδαλο ατιμωρησίας, αν και τα γεγονότα ήταν σοβαρά, καθώς σύμφωνα και με ΜΜΕ της «εξυγίανσης» δυο φορές πριν από την έναρξη του αγώνα ο εκφωνητής φώναζε πως αν οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν πήγαιναν στις θέσεις του στις θύρες 31 και 23, αντίστοιχα, τόυε θα διατάσσονταν η εκκένωση του γηπέδου. Το πρόβλημα ήταν στα επίσημα, στις προσκλήσεις της ΕΠΟ που πήγαν σε οπαδούς.

Επίσης: Κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ (που γενικά είχαν χειρότερη συμπεριφορά) και επενέβησαν τα ΜΑΤ για να επιβάλουν την τάξη. Επεισόδια έλαβαν χώρα και 15' μετά την έναρξη του τελικού μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αστυνομικών. Στο ημίχρονο είχαμε κι άλλα τέτοια θλιβερά γεγονότα. Ακόμη μετά το τέλος του τελικού είχαμε επεισόδια από οπαδούς του ΠΑΟΚ που ήταν κοντά στα δημοσιογραφικά!

Όλα αυτά σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι που πετάχτηκε μπουκάλι που χτύπησε τον Κοπιτσή την ώρα που ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ ήταν στο αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

-Για τα δείτε ότι θα είναι σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθούν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στον τελικό του αίσχους, αξίζει να αναφέρουμε και την καταγγελία-σοκ του Αλέξη Κούγια. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ αναγκάστηκε να φύγει λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα «επειδή διαπίστωσα ότι υπήρχαν άτομα με σιδερολοστούς. Τι να καθίσω να κάνω; Είδα και εγκληματικές προσωπικότητες να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις. Αντί για 900, είναι 3.000».

-Στον περσινό τελικό Κυπέλλου, πάλι ήταν μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αλλά με κόσμο στις κερκίδες, έγιναν σοβαρά επεισόδια, όμως οι δυο ομάδες τη γλίτωσαν με πρόστιμα. Τα έκτροπα έγιναν παρουσία απεσταλμένων της FIFA και της UEFA και εξαιτίας της ατιμωρησίας οι υπερκείμενες αρχές επέβαλαν στην ΕΠΟ να μην ορίζονται πρόεδροι ΕΠΣ ως παρατηρητές στα ματς Κυπέλου. Ετσι στον τελικό ήταν ένας από τον πίνακα της Λίγκας με βοηθούς δυο εκπροσώπους ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Διαβάστε επίσης