Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος σκέτη απόλαυση!

Θρύλος σκέτη απόλαυση!
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 - 21:20

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή τη σεζόν που… έφυγε, ωστόσο έπαιξε ωραία μπάλα, την καλύτερη στην Ελλάδα και έβαλε γερές βάσεις για του χρόνου.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεχώρισε στην επίθεση. Ομάδα καταιγιστική, με εξαιρετική επιθετική λειτουργία, που «πατούσε» συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσε τη μία φάση μετά την… άλλη! Με τους Πειραιώτες να προσφέρουν σε κάθε ματς «πλούσιο» θέαμα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το πρωτάθλημα όντες οι καλύτεροι στο σκοράρισμα. Και όχι μόνο. Η ομάδα του Πειραιά «τερμάτισε» πρώτη στις πέντε από τις 10 στατιστικές κατηγορίες!

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός σκόραρε 69 γκολ στη φετινή Superleague (71 τυπικά, διότι υπολογίζεται το 0-3 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού). Τα περισσότερα, δηλαδή, από κάθε άλλη ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με 66 στη δεύτερη θέση.

Μάλιστα, ο Θρύλος δημιούργησε και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, δείγμα του επιθετικού ποδοσφαίρου του. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Μαρτίνς έφτιαξε 444 τελικές φάσεις! Με δεύτερη την ΑΕΚ, με 350. Τεράστια διαφορά.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες τελειώσαν το πρωτάθλημα, όντες πρώτοι και στη λίστα με τις περισσότερες ασίστ! Και αυτό, διότι μέτρησαν 44, δηλαδή τρεις περισσότερες (41) από τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τα περισσότερα γεμίσματα (342), αλλά και τις περισσότερες πάσες (2.215) από κάθε άλλη ομάδα της Superleague.

Μία ακόμα απόδειξη, λοιπόν, ότι ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα…

Διαβάστε επίσης