Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην έξοδο του Περέιρα!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην έξοδο του Περέιρα!
Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό και φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται. Ο Πορτογάλος φεύγει επειδή είναι αποτυχημένος και λόγω της υψηλής αμοιβής του, καθώς δεν έχει διαψευστεί ότι παίρνει 22.000 ευρώ το μήνα. Ετσι το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος Ιουνίου, δεν φαίνεται ότι θα ανανεωθεί.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ έχει συνδυάσει τη θητεία του με την καταστροφή της ελληνικής διαιτησίας. Τις δυο σεζόν που λειτούργησε υπό την ευθύνη του αλλοιώθηκε τόσο το πρωτάθλημα, σε κορυφή και ουρά, όσο και το Κύπελλο. Επίσης, είχαμε και το «παγκόσμιο φαινόμενο» η φετινή χρονιά να είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Απόδειξη ότι ήρθαν ξένοι ρέφερι και όλες οι ομάδες ζητούσαν ξένους διαιτητές! Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία πρόοδος της διαιτησίας.

Επίσης, είχαμε διαιτησία 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει διαψευστεί πως ο Περέιρα κατηγορήθηκε και για το ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει το παρασκήνιο.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους που φεύγει ο Πορτογάλος. Όμως, μέχρι και στο θέμα της αποπομπής του από την ΚΕΔ γίνεται προπαγάνδα. Δεν φεύγει επειδή η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία του τελικού. Φεύγει, επειδή τα έκανε μαντάρα. Άλλωστε, θα ήταν πέρα από κάθε λογική ο Περέιρα να κριθεί μόνο από ένα παιχνίδι.

Και τι έγινε που φωνάζει η ΑΕΚ, επειδή άλλαξαν οι ρόλοι των Γερμανών διαιτητών του τελικού; Είναι η ομάδα που ανέχθηκε τον Κοντονή να επιβάλει τον Σιδηρόπουλο με τους βοηθούς στον τελικό Κυπέλλου του 2015 με τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο σεμινάριο διαιτησίας, στο τέλος Μαρτίου (27-29/03), ο Περέιρα είχε αφήσει εννοηθεί ότι θα φύγει.

Διαβάστε επίσης