Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κλήρωση του UEFA Champions League

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κλήρωση του UEFA Champions League
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 - 21:19
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισαν όλα όσον αφορά στους αντιπάλους του Ολυμπιακού για την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League. Όλα είναι πλέον ξεκάθαρα για τη διαδικασία της 18ης Ιουνίου. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αντίπαλο για τη σεζόν 2019-20.

Κι αυτό διότι ξεκαθάρισαν όλα στα τρία πρωταθλήματα που ενδιέφεραν την ομάδα του Πειραιά. Το μοναδικό που δεν ξέρουν οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα είναι εάν θα έχουν δύο ή τρεις υποψήφιους αντιπάλους. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού του UEFA Europa League ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι. Αν το κατακτήσει η Άρσεναλ., οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι τρεις. Αν το κατακτήσει η Τσέλσι, τότε περιορίζονται στους δύο. Όπως και να έχει, όμως, ο Ολυμπιακός είναι στο γκρουπ των ισχυρών και στις δύο περιπτώσεις.

Στην Τουρκία η Γαλατασαράι νίκησε 2-1 την Μπασάκσεχιρ στο μεγάλο ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής. Πρωταθλήτρια η πρώτη, οριστικά δεύτερη η Μπασάκσεχιρ και υποψήφια αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.

Στην Αυστρία η ΛΑΣΚ Λιντζ νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Σαντ Πόλτεν και κατετάγη οριστικά στη δεύτερη θέση. Τέλος, στην Τσεχία η Πλζεν είναι η δεύτερη ομάδα που βγαίνει στο UEFA Champions League. Νίκησε μεν 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς εκτός έδρας, αλλά η Σλάβια Πράγας πήρε έναν βαθμό με την ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Μπάνικ Οστράβα και κατέκτησε τον τίτλο.

Τα δύο σενάρια με τους υποψήφιους αντιπάλους

Σε περίπτωση που κατακτήσει η Άρσεναλ το UEFA Europa League, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις υποψήφιους αντιπάλους. Με τα γκρουπ να διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΥΝΑΤΟΙ

Βασιλεία (Ελβετία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Πλζεν (Τσεχία)

Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

ΛΑΣΚ Λιντζ (Αυστρία)

Σε περίπτωση που η Τσέλσι κατακτήσει το UEFA Europa League, οι ομάδες από την Αυστρία και την Τουρκία θα περάσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Κάτι που σημαίνει πώς ο Ολυμπιακός θα έχει δύο υποψηφίους αντιπάλους. Τα γκρουπ θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΥΝΑΤΟΙ

Βασιλεία (Ελβετία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Πλζεν (Τσεχία)

Διαβάστε επίσης

Δυνατές κινήσεις για την επιστροφή στην κορυφή!

Δυνατές κινήσεις για την επιστροφή στην κορυφή!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, προκειμένου να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο τη νέα σεζόν και να επιστρέψει στους τίτλους, κάτι το οποίο γέμισε σιγουριά τον κόσμο του Θρύλου.