Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πλημμύρισαν» από FIFA τα γραφεία της ΕΠΟ

«Πλημμύρισαν» από FIFA τα γραφεία της ΕΠΟ
Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 - 17:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κοντέψαμε να ξεχάσουμε τον Μπιορν Βασάλο, με τ' όνομα! Πρόκειται για τον Μαλτέζο τοποτηρητή της FIFA, ο οποίος αναμένεται να καταφθάσει σήμερα στην Αθήνα και, μετά από τέσσερις μήνες τουλάχιστον, θα δώσει το παρών στα γραφεία της ΕΠΟ. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το αυριανό ΔΣ της ΕΠΟ. Η άφιξη του Βασάλο δείχνει ότι η ομοσπονδία μπαίνει σε τροχιά εξελίξεων και από την επιτροπεία θα περάσει σε υπερεπιτροπεία, δηλαδή σε αυστηρότερη επιτήρηση, καθώς η παρούσα διοίκηση της ομοσπονδίας, του Γραμμένου, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Eνόψει του αυριανού ΔΣ της ΕΠΟ, σήμερα αναμένονται και ο Χούμπελ με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA. Αρα, οι εξελίξεις θα αρχίσουν να τρέχουν. Μέχρι τώρα έχει ακουστεί ότι θα οριστεί ξένος υπερπρόεδρος, με τριμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, μέχρι και για διοικούσα. Οι ξένοι είχαν απειλήσει μέχρι και για κίνδυνο Grexit. Για αυτά υπεύθυνη είναι η διοίκηση Γραμμένου που όχι μόνο δεν σημείωσε πρόοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά έκανε και βήματα προς τα πίσω, επειδή ενδιαφέρεται μόνο για το... καλό των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΠΟ, στις 9 Απριλίου, ο Χούμπελ είχε ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, επειδή καταδικάστηκε πρωτόδικα με πενταετή φυλάκιση για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας. Παρόλα αυτά η Superleague δεν πήρε απόφαση, παρά τα εξώδικα του Ολυμπιακού. «Έπρεπε να τον είχατε διώξει από την στιγμή που έχει καταδικαστεί από ποινικό δικαστήριο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αυστριακός που ταυτόχρονα κατηγόρησε ευθέως τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, θεωρώντας ότι έδειξε αδράνεια στη μη τήρηση της νομιμότητας.

Συνέντευξη Τύπου ο Βασάλο

Τα νεώτερα για την ΕΠΟ αναμένονται το πρωί της Τετάρτης (22/05), καθώς ο Βασάλο θα παραχωρήσει (9.30 μ.μ.) συνέντευξη Τύπου. Ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA θα μιλήσει στους δημοσιογράφους, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου και του εκτελεστικού γραμματέα Αλέξη Δέδε.

Διαβάστε επίσης

Πάει… Αφρική ο Χασάν!

Πάει… Αφρική ο Χασάν!

Το «παρών» στο Africa Cup of Nations, το καλοκαίρι, θα δώσει οριστικά ο επιθετικός του Ολυμπιακού με την εθνική Αιγύπτου…