Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζεται η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Συνεχίζεται η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 10:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

FIFA και UEFA σφράγισαν την αποτυχία της ΕΠΟ. Μετά τα ίδια μέτρα τα οποία χειροτέρεψαν κατά πολύ την κατάσταση στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Με όσα έχουν γίνει φέτος, μόνο σκάνδαλο μπορεί να χαρακτηριστεί η παραμονή της ομάδας της ΚΕΔ για ένα ακόμα χρόνο. Περέιρα, Μαρίν και Λίντεμπεργκ συνεχίζουν, αλλά αυτό με τον Πορτογάλο που έχει αποτύχει παταγωδώς στο κομμάτι της διαιτησίας δεν έχει προηγούμενο!

Ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να πει κανείς κάτι παραπάνω. Όλος ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει! Δεν υπάρχει λόγο για κάτι παραπάνω. Η σημερινή συνέντευξη στην οποία μίλησε ο Μπιόρν Βασάλο μοιάζει με μια κακόγουστη φάρσα! Τα άλλα λόγια περιττεύουν. Το δε χειρότερο είναι πώς ο τοποτηρητής της ΕΠΟ, ο Βασάλο που μίλησε, δεν δέχθηκε ερωτήσεις για να εξηγήσει αυτές τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Να δώσει στον κόσμο να καταλάβει τον τρόπο σκέψης των τοποτηρητών, της Επιτροπής Παρακολούθησης. Παρά μόνο πώς όλα αυτά είναι αποφάσεις που περιλαμβάνονται και στην επιστολή της Φατμά Σαμούρα, της γενικής γραμματέως της FIFA!

Πάμε και στο καλύτερο. Αυτό που έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση! Η FIFA ζήτησε έμμεσα τη βοήθεια της ελληνικής Πολιτείας και της κυβέρνησης για να διορθωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή ουσιαστικά μόνο τους δεν κοιτάζουν πώς αυτό συνιστά παραβίαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου! Τρομερό;

Όσον αφορά στα μέτρα και τις αποφάσεις... Η FIFA θα συνδράμει στην ΚΕΔ για το VAR για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα... Ακόμα παραμένει ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ, ως ο απόλυτος επιτηρητής. Ναι μεν ο Βασάλο στήριξη τον Βαγγέλη Γραμμένο που δέχεται εσωτερικό πόλεμο στην ΕΠΟ! Αλλά από την άλλη, θα έχει ρόλο μέγα επιτηρητή, ουσιαστικά θα είναι πάνω από τον Γραμμένο, θα είναι ένας... υπέρ-πρόεδρος!

Με τον Βασάλο να τονίζει πώς η FIFA δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ΕΠΟ. Άλλωστε δεν μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό!

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η απομάκρυνση του Βέλα και του Ντερβισάι, που ήταν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης. Μάλλον αυτοί δεν πέτυχαν στην αποστολή του. Όλοι οι άλλοι θα τα πήγαν καλά, βάσει όσα ειπώθηκαν, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση!

Διαβάστε επίσης

Ξένοι διαιτητές και τη νέα σεζόν!

Ξένοι διαιτητές και τη νέα σεζόν!

Η διαιτησία ήταν τραγική φέτος, ειδικά οι Έλληνες διαιτητές. Όλοι είχαν παράπονα αλλά η FIFA εμπιστεύεται την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας!